Рецензії на (2005)

23 липня 2006,  03:43 | Рецензії | Автор: Redder

Третій день дивлюся японсько-німецький аніме-серіал під назвою “Elfen Lied”. Поки що дуже подобається, море крові, кишок і таке інше - саме на мій смак. Але, незважаючи на від серця відірвані години, подивитися поки вдалося рівно п'ять двадцятип’ятихвилинних серій. А всього їх - тринадцять. І ще один бонусний мультик - чотирнадцятий. Так що подивився поки п'ять і на цьому заспокоївся.

Ще пройшов нарешті відмінну іграшку під назвою “Prey”. Незважаючи на деяку загальну затянутість, гра вийшла дуже гарною. Не скажу, що нове слово в ігробудуванні, але із движка й всіх заявлених фішок розроблювачі вичавили все що могли. А зброя - так і зовсім вийшла блискуче. І навіть сюжет є. Ну... більш-менш. Епізодично тобто.

А вже після всього цього задоволення, ситий і радісний, пішов відпочивати душею - тобто дивитися новий фільм. Цього разу під руку - читай роздачу - потрапив фільм 2006 року під англійською назвою “Hostel” і російською «Общага». Захопив даний фільм тим, що, будучи по суті малобюджетним (тобто 25 мільйонів) - зібрав купу грошей. На цей час, пам'ятається, щось там порядку 70 мільйонів зелених убитих єнотів. Тим більше, що фільма до того ж проходить по категорії «Квентін Тарантіно представляє», що, зрозуміло, сильно піднімає його, фільму, вагу й цінність до зовсім недосяжних висот. Загалом, став дивитися.

Ну.... Як би так коротко описати саму суть фільму, не розпилюючись на малозначні подробиці. Ну давайте так: якщо фільм «Общага» розрізати точно навпіл якоюсь спеціальною програмою, скажемо, Easy Video Splitter, то перша частина піде expansion pack'ом для якої-небудь комедії типу “Eurotrip”, таким собі немудрим набором додаткових місій. А другій частині відмінно підійде нова назва - «Хірурги в кривавому вигарі або Американські підліткі під слов'янським скальпелем». Дуже гарна назва, саме для жовтої преси. Хоча там не тільки скальпель, там і дриль, і особливі манікюрні ножиці й спецпилка присутні в різноманітному асортименті, магазин «Серп і Молот» збанкрутує від заздрості.

І змісту - ніякого.

Сцена перша: троє тупих американських студентів колбасятся в Амстердамі, курять тамтешнє смішне куриво й п'ють гарну голландську горілку. Їх чіпляє словацький штудент Олексій і пропонує поїхати в Словаччину потрахатися з гарними українськими тьолками. Студенти дружною толпою валять на поїзд і кулею летять на запах гарного міцного траха.

У цьому місці всі українці почувають гордість за свою країну. Отут якось багато говорили, що от через Майдан про нашу країну довідалися в усьому світі. Фільм «Общага» вносить у цю думку корективи й наочно показує, що в усьому світі про нашу країну довідалися зовсім з іншої причини - у нас найдешевші жінки.

Але й це, зрозуміло, теж привід для гордості.

Сцена друга: ті ж і студентки. Після етнічних танців на місцевії дискотеці, студенти люто сполучаються зі студентками місцевого університету. Українок чогось не знайшли, очевидно виїхали, але під руку попадаються словачки російського походження, і подальший трах відбувається вже з їхньою участю.

У цьому місці гордість за своїх жінок відчуваують росіяни. Українці недобро посміхаються: «Шо, москалі, і вам дісталося?»

Сцена третя: три мінус один. Один студент пропадає. Двоє відправляються його шукати.

Сцена четверта: два мінус один. Другий студент пропадає. Один відправляється його шукати.

Сцена п'ята: один у повнії дупі. Останній студент виявляється замкнений на жахливій словацькій фабриці, де його свердлить свердлом і ріже ножицями жахливий маніяк. Жахливий маніяк, щоправда, потім виявляється звичайним німцем, що заплатив величезні гроші за можливість познущатися над беззахисними американськими дитинками. Це в нього хоббі таке - знущатися. Це в них називається Elite Hunting.

У цьому місці німці почувають гордість за своїх маніяків.

Сцена шоста: геть із дупи. Останній студент біжить із жахливого словацького полону й убиває мерзенного німця. По дорозі він зустрічає ще одного маніяка - американського, котрий, поки німець розважається, сумирно чекає своєї черги. Він його теж убиває.

Американці виходять на вулиці й вимагають вжити заходів до Квентіна Тарантіно, що розпоясався. Причина - таких американців не буває!

Конгрес США висилає Третій Тихоокеанський Флот США в район проживання (місце лежання) К. Тарантіно.

Ну і все. Завіса.

Ну і що? Однаково все тупо. От тупо й усе. І розчленування ніякого вважай не показали. І половину фільму витратили не зрозумій на що. І знято якось нудно, нецікаво. Навіть Тарантіна не допоміг, не підказав, що так робити не треба. А як треба - цього він теж не сказав.

Підсумок - фігня, не сподобалося.