Рецензії на (2006)

1 липня 2006,  08:00 | Рецензії | Автор: Redder

Оригінальна назва фільму Inside man. Це як у комп'ютері - Intel inside, idiot outside. Тема приблизно така ж: дурні негри-поліцейські зовні, розумний грабіжник білий усередині.

Сама ідея оригінальна, хоча по кількості штампів і заїжджених реплік кіно є абсолютним переможцем серед бойовичків про поліцію. Судячи з фільму, у Нью-Йорку на середню поліцейську ділянку тепер доводиться 20 чорних і 1 білий коп. Причому білий працює винятково в патрулі, а негри рулять всім іншим.

Тупість діалогів вражає навіть при моєму невимогливому відношенні до бойовиків (стріляють там і добре, а що говорять при цьому - не важливо, спасибі, що не мовчать).

Є присутнім повний набір тупих виражень:

Підемо, надеремо поганим хлопцям зад!

Це ж моя робота!

Піди й зроби це!

Агов, а мене покажуть по телевізору?

Хлопець, ти облажався!

І тому подібний словниковий запас середнього американця.

Як виявилося, колишні нацистські злочинці дотепер мирно проживають у США й володіють банками. Що взагалі-то є єврейським бізнесом. Дивно, так. Але есесівець-єврей, як вам таке?

Маразм крепне і далі. Власник банку, старий лиходій зберігає цінності не в цінних паперах або вдома під подушкою, а в цьому ж банку, на загальних підставах у простій банківській скриньці. Кілограм п'ять діамантів разом із блискучою арійською характеристикою й повним послужним есесівським списком. Чому там іменного "вальтера" не було, не знаю, напевно, поржавіти встиг.

А один чувак довідався про цей внесок і вирішив йому прилаштувати ноги. Типу покарати зло, шляхом пограбування награбованого. Зі свистом і тюканням юрба грабіжників ввалюється в банк, барикадується там і сидить до приходу поліції. Десь через півгодини бравий негритянський спецназ і копи оточують банк. Протистояння триває довго, періодично грабіжники виходять назовні, перекинутися з копами парою слів, викинути пару-трійку заручників або провести копів усередину - на екскурсію. Ніхто не стріляє, гранати з газом не кидає. Прямо, Дісней-Ленд якийсь.

Довго це все триває, потім заручники, переодягнені в такі ж костюми хімзахисту, що й грабіжники, разом з ними вибігають назовні. Усіх в'яжуть і все. Нічого не викрадено. Справа закрита.

Поліція всіх відпускає, оскільки незрозуміло, хто заручник, а хто грабіжник. Метод ведення допиту порадував:

- Бабуся, навіщо ти грабувала банк?

- Я не грабувала, мене взяли в заручники!

- Добре, жартую, а раптом все-таки грабувала?

- Ні, не грабувала!

- Добре, можеш іти.

А один чувак не вибіг з банку з усіма, а сидів цілий тиждень за коробкою від телевізора. А потім виліз, украв діаманти й пішов. І негри облажались.

Таке от тупе кіно.

Щось останнім часом перестали попадатися мені цікаві фільми. А все чому? А тому що футбол. Ні, я його не дивлюся. Отут все набагато похмуріше. Наш беззмінний постачальник свіжих фільмів виїхав на Бундес, оле-оле. І дивиться там чемпіонат.

Так що вчора довелося йти в прокат. Нарив там штук вісім фільмів, прогледів по половині кожного - нічого не порадувало й не залишило вражень. Треба щось робити, шукати альтернативних постачальників...