Новини про фільм (2003)

9 квітня 2024,  17:42 | Статті | Автор: Олена Стрельбицька

Головного героя історичного міні-серіалу «Сьоґун» («Shōgun») втілює відомий японський актор Хіроюкі Санада, який має вражаючу фільмографію. Давайте пригадаємо, в яких фільмах і серіалах ми бачили його раніше.

Читати далі...
21 жовтня 2016,  14:36 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Зазирнувши на «Дуже пізніше шоу», Том Круз за допомогою ведучого Джеймса Кордена розіграв за 9 хвилин всі свої знамениті ролі, в числі яких фільми франшизи «Місія нездійсненна», а також кінокартини «Людина дощу», «Інтерв'ю з вампіром», «Кілька хороших хлопців», «Останній самурай» та «Війна світів». І в якості бонуса — поява Куби Гудінга мол., з яким Круз знімався в «Джеррі Магуайері».

Актора вже можна побачити в українських кінотеатрах у бойовику «Джек Річер: Не відступай».

27 лютого 2006,  08:30 | Рецензії | Автор: Dr.Pavlov

…Ветеран каральних акцій по знищенню індійських мирних жителів, який тихо спивається, відставний капітан Томас Крузенштерн пробавляється балаганними уявленнями під керівництвом свого тверезого й вірного старого сержанта. Чувак пуляє з вінчестера над головами довірливої публіки й рекламує цю скорострільну ружбайку, за що збройова фірма башляє помаленьку. Але скроні тремтять, і бабла, як завжди, пропивається більше, ніж приносить шабашка.

Отут намальовується емісар з далекої Японії, що на зразок кардинала Рішельє крутить недоумкуватим і недовірливим імператором. Щоб узурпувати владу у своїх руках, чиновник робить як дідусь Ленін - набирає за бугром безбаштових найманців (латиських стрільців), які повинні мочити незадоволених його політикою місцевих дворян.

Невтримна фантазія Голівудського режисера привласнює сему вельможі риси Петра 1. Тільки місцевим боярам голять не бороди, а самурайські коси. Також усіх змушують носити європейський одяг й дідівський меч змінити на кремнієву рушницю маде ін CША.

Поласившись на великий оклад платні, Томас із вірним сержантом їдуть за океан. З ними ж їде безпосередній (у минулому) начальник Томаса, полковник, з яким у нього по життю вічні непонятки й нелюбов.

Призначений навчати аборигенів стріляти із кремнієвих рушниць і марширувати під американські ричівки, Томас ставиться до справи із прохолодцею. Адже платять йому бабки почасово, а не поурочно, і чим довше він живе в Японії, тим більше може заробити, тому поспішати нікуди. Під його мудрим керівництвом війська стріляють із рушниць настільки паршиво, що Томас зовсім безпечно для власного здоров'я стоїть прямо біля мішені. Зрештою, полковник бачить, що капітан Крузенштерн попросту волинить, і наказує виводити війська в бій, благо черговий незадоволений феодал саме їде до столиці із загоном вірних самураїв. Повпиравшись для пристойності, Томас змушений вести військо проти місцевого Денікіна.

Як всі американські імперіалісти, Томас здатен різати тільки жінок і дітей. Тому повстанці - оскільки справа їхня права - легко мочать його військо, використовуючи луки й мечі проти рушниць. Відмінно присовуючись до місцевих умов, вони проводять лиху кавалеристську атаку в гущавині лісу! Військо імператора з ганьбою розбігається. По ходу справи Томас мочить декількох самураїв. Головний самурай, що очевидно читав класиків марксизму, хоче вивчити свого ворога, щоб довідатися, як його варто бити. Тому Круза ведуть у полон.

Там найманця-невдаху, проявляючи чудеса людинолюбства, лікує вдова замоченого їм самурая. Вилікуваний Томас, проявляючи традиційне американське хамство, бешкетує в тихому сільці. Не витирає ноги, не миється, грубить головному самураєві, брудно пристає до вдови, на тренуваннях самураїв зображує із себе джедая (за що одержує по ходу справи ціпком) і далі в тім же дусі. Однак, сильно його не карають - америкос, що з нього взяти!

Але місцевий Ришельє не дрімає, і посилає до головного самурая злісних ніндзей, щоб замочити народного лідера. Томас рятує самураєві життя й вони стають корешами.

По ходу справи Круз навчає військо самурая американській тактиці ведення бою.

Тактика проста: бігти і їхати на конях щільною юрбою на ворога, у жодному разі не використовуючи природні вкриття, типу лісу й інших ярів.

Наївний і довірливий самурай беззастережно вірить п'яниці-найманцеві й вселяє всім, що нова американська тактика є єдино правильна, тому що вона вірна! Адже саме таким способом америкоси змітали з обличчя землі кволі індійські поселення. Втім, індіанці не стріляли по наступаючій юрбі янкесів з кулеметів і гармат.

У цей час, полковник, що більш відповідально поставився до своєї роботи, навчив тубільців зле-бідно палити з різної вогнепальної зброї. Нове військо імператора виступає на заколотного феодала.

На невеликій рівнині, оточеній з усіх боків привабливим у тактичному відношенні лісом, розпалюється баталія. Бачачи серед повстанців Томаса, полковник заспокоює нервового японського Ришельє - все пройде, як по маслу, я знаю, що вони будуть робити з таким батьком-командиром :)

І точно! Щільна юрба повстанців безславно несеться по чистому полю прямо на вогонь гармат, рушниць і митральєз (етакий древній кулемет з ручкою від шарманки), де вся й гине, за винятком Круза. Щоб обійти по лісу - повторити тактичний хід, що один раз уже приніс успіх, - ні в кого й думки не виникає!

Хеппі-Енд: Підставивший довірливого самурая Томас мочить полковника, мириться з імператором і вертається героєм у село до безутішної вдови, щоб зробити її утішною.