«Дивні дива»: звідки ви знаєте актора, що грає в нових серіях Одного/Векну

2 червня 2022,  16:00 | Статті

Четвертий сезон науково-фантастичного серіалу «Дивні дива» представив нового персонажа Генрі Кріла, також відомого як Один, у втіленні англійця Джеймі Кемпбелла Бауера. Згадуємо, де ще ми бачили цього актора.

Обережно, далі йдуть спойлери про події 4-го сезону.

Генрі Кріл, він же Один, він же Пітер Балалрд, тероризував за допомогою своїх надприродних здібностей своїх рідних, перш ніж потрапив до рук доктора Бреннера. Коли він став старшим, доктор імплантував хлопчику в шию пристрій, щоб придушити його здібності та змусити його працювати санітаром у лабораторії.

Один вмовив Одинадцять (Міллі Боббі Браун) видалити цей імплант, після чого вбив практично всіх у лабораторії, але Одинадцять вдалося його зупинити, відправивши до Догоридриґом, де він останні роки перебував в ув'язненні й перетворився на Векну, жахливу істоту, яка тепер вбиває тінейджерів у Гокінсі.

Якщо Генрі/Пітер/Один здався вам знайомим, це тому, що Бауер знімався за свою кар'єру в кількох відомих франшизах.

У фільмах франшизи «Сутінки» («Сутінки. Сага. Молодий місяць», «Сутінки. Сага. Світанок: Частина 1» та «Сутінки. Сага. Світанок: Частина 2») він втілив вампіра Кая з клану Вольтурі.

Тим часом поттеромани знають Бауера за роллю молодого темного чарівника Ґелерта Ґріндельвальда у фільмах «Гаррі Поттер та Смертельні реліквії: Частина 1» та «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда», чиї події розвиваються у чарівному світі Дж.К. Ролінґ.

У 2013 році Бауер зіграв головну чоловічу роль у пригодницькому фентезі «Знаряддя смерті: Місто кісток» сутінкового мисливця Джейса Вейланда.

Найвідомішою серіальною роллю Бауера до ролі Одного/Векни була роль молодого короля Артура в серіалі «Камелот», що вийшов у 2011 році. Там також знялася відома актриса Єва Грін.

А у 2007 році Бауер зіграв разом зі своїми майбутніми колегами з Поттеріани Джонні Деппом, Аланом Рікманом та Хеленою Бонем Картер у ґотичному мюзиклі Тіма Бертона «Свіні Тодд, демон-перукар з Фліт-стріт».

Яка ваша улюблена роль Джемі Кемпбелла Бауера з наведених вище?

Друга частина 4-го сезону серіалу «Дивні дива» вийде 31 липня.

4175 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: