Новини про фільм (2015)

27 листопада 2018,  03:43 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Нова картина Квентіна Тарантіно «Одного разу в Голлівуді» вирішила побити всі рекорди по кількості провідних голлівудських зірок в акторському складі.

Читати далі...
12 липня 2017,  19:31 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Создатель «Криминального чтива» Квентин Тарантино предложил роли в своем новом фильме Брэду Питту и Дженнифер Лоуренс.

Читати далі...
22 червня 2016,  14:40 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Грядущий вестерн Антуана Фукуа «Великолепная семерка» обзавелся новым постером, который подозрительно напоминает постеры «Омерзительной восьмерки» Квентина Тарантино.

Читати далі...
29 лютого 2016,  05:12 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Щойно завершилася 88-а церемонія нагородження «Оскар», яка підбила остаточні підсумки досягнень кінематографу 2015 року. Найбільшу кількість статуеток отримав «Шалений Макс: Дорога гніву», а зі своїм першим і таким довгоочікуваним «Оскаром» додому пішов Леонардо ДіКапріо.

Читати далі...
15 лютого 2016,  15:22 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

В воскресенье состоялась церемония награждения кинопремии BAFTA-2016. И Лучшим фильмом, по мнению британских киноакадемиков, стала «Легенда Хью Гласса».

Читати далі...
21 січня 2016,  13:23 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Квентин Тарантино изначально хотел отдать роль Дэйзи Домергью в «Омерзительной восьмерке» звезде «Голодных игр» Дженнифер Лоуренс.

Читати далі...
18 січня 2016,  14:32 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчора, 17 січня, відбулася 21-а щорічна церемонія нагородження Critics' Choice Awards, яка відзначила кращих представників кінематографа і телебачення минулого року, яких обирали американські кінокритики. Лідером серед переможців опинився «Шалений Макс: Дорога гніву».

Читати далі...
15 січня 2016,  13:21 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчора Американська кіноакадемія оголосила список претендентів на премію «Оскар-2016». Лідерами за кількістю номінацій на цей раз виявилися «Легенда Г'ю Гласса» і «Шалений Макс: Дорога гніву».

Читати далі...
Рецензія на фільм «Мерзенна вісімка»
У галантерейній крамниці Квентіна Тарантіно
13 січня 2016,  02:15 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Потрапивши в жахливу снігову бурю, мандрівникам, які не бажають замерзнути на смерть, не залишається іншого вибору, як призупинити свою подорож і вибити двері в галантерейну крамницю Мінні, де є вогонь, ковдри, їжа і міцна кава. Але де сама Мінні? І хто ці підозрілі люди, які озброєні і не випромінюють ні найменшої доброзичливості? Чи варто міняти навіть найстрашнішу бурю на їх тепле товариство?..

У своєму восьмому фільмі Квентін Тарантіно вирішив і далі розвивати тему вестерну і гострого періоду Громадянської війни в США. Те, що спочатку було продовженням «Джанго вільний», стало своєю власною історією про вісьмох мерзотників, яких буря загнала в галантерейну крамницю якоїсь Мінні. Дія «Мерзенної вісімки» розвивається вже в післявоєнні роки, але кінець війни лише загострив відносини південців до темношкірих, расизм отримав новий витончений виток у своїй мерзенній еволюції, тільки це далеко не єдиний грішок цієї різношерстої компанії.

Королем кінокартини є Семюел Л. Джексон, що постає перед нами в образі майора Маркуса Воррена. Скількох персонажів він тільки не зіграв у фільмах Тарантіно, але кожен раз – це щось новеньке, і він завжди виявляється на новій висоті, як і зараз. Хоча сцена, де майор Воррен розповідає історію про одного з тих, кого він позбавив життя, не для слабкодухих. Вкладати розповідь особливої жорстокості в уста персонажа, який тут один із небагатьох, хто викликає симпатію, було небезпечним ходом, але ви дивитися фільм Тарантіно, і він не буде церемонитися. Слова Воррена можуть шокувати різною мірою, але це лише підкреслює, що серед цієї вісімки немає героїв, і не треба їх тут собі придумувати. Все одно він є моїм улюбленим мерзотником з цієї вісімки.

Підкорює парочка Курт Рассел і Дженніфер Джейсон Лі, мисливець за головами Джон Рут і ця сама «голова» Дейзі Домерг, прикуті один до одного. Рут поводиться з жінкою, як з шматком лайна, яким її і вважає. В його очах вона – чергова злочинниця, чиє місце на шибениці, і краще їй не базікати зайвого, а то недорахується зубів. У Тарантіно вже не перший раз б'ють жінок в кадрі, але якщо в «Джанго вільному» кожен удар, припадавший на героїню Керрі Вашингтон, змушував корчитися від болю, то дияволиця Дейзі тут в першу чергу жорстока злочинниця, і жінку в ній мало хто бачить. Вона на рівних з усіма цими негідниками, і при будь-якій зручній можливості увіп'ється в горло свого наглядача.

Хто ж ще опинився у вісімці Тарантіно? Уолтон Гоггінс зіграв підлуватого і боягузливого шерифа Кріса Меннікса. Брюс Дерн став генералом конфедератів Сенді Смізерсом, який воліє залишатися в кріслі біля каміна. Для «Мерзенної вісімки» Тарантіно вирішив повернути двох «Скажених псів» Майкла Медсена і Тіма Рота, який не знімався у режисера з 1990-х. Перший втілив небагатослівного ковбоя Джо Гейджа, а персонаж другого з дивним ім'ям Освальдо Мобре нагадав доктора Кінга Шульца, якого в «Джанго» неперевершено зіграв Крістоф Вальц. Європейська манірність, борода, капелюх-казанок, пальто, що нагадує вбрання Шульца, – тим не менш, цей Мобре пройдисвіт ще той, і Рот тут по-своєму гарний. Новачком в шаленому світі режисера виявився цього разу Деміан Бішір, який нещодавно знявся у доброго друга Тарантіно, Роберта Родрігеса, у «Мачете вбиває». Він втілив якогось Боба, що викликає підозру з першої хвилини його появи на екрані.

Від всієї цієї вісімки віє зрадою, порохом і кров'ю, до них краще не повертатися спиною, але розпалений камін, гаряча їжа, кава і навіть музика створюють ілюзію товариства в таку люту бурю. Тільки замкни цих мерзотників разом і рано чи пізно щось трапиться. Щось криваве, а як же інакше? Тарантіно тут не розчаровує, підносячи насильство під новим соусом, і показуючи, якою веселістю і задоволенням може бути жорстокість. Він бере оберемок огидних типів, замикає їх разом і спостерігає за тим, як вони з'їдають один одного. Це одні з найбільш мерзенних особистостей, яких він коли-небудь придумував, але він так майстерно обплітає їх інтригою, шар за шаром здираючи з них облуду, докопуючись до самої гнилої суті кожного, що не хочеться нікого з них відпускати. Можливо, тому що знаєш, в результаті вони всі отримають по заслугах. Не переживайте, з'явиться тут і Ченнінг Татум, і роль його нехай по часу не велика, зате особливої важливості. Він відмінно вписався в історію.

Цікаво, що сюжет «Мерзенної вісімки» розгортається саме в штаті Вайомінг, оскільки його ще називають Штатом рівноправності, а расизму тут хоч відбавляй. Такий ось Тарантіно жартівник. До речі, про гумор. Навряд чи можна більше сміятися над дотепними фразами героїв, коли все навколо залите кров'ю і людським ошматтям, ніж при перегляді фільмів цього режисера. І окреме спасибі Тарантіно, що знову запросив Енніо Морріконе написати музику для свого кривавого вестерну. Один з кращих саундтреків минулого року. Зігріває в таку негоду, як і вся «Мерзенна вісімка», від якої аж кров вирує.

Іноді краще битися зі збивючою з ніг сніговою бурею, ніж залишитися і погрітися з вісімкою підозрілих типів у галантерейній лавці.

11 січня 2016,  09:52 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчера вечером, 10 января, в Голливуде состоялась 73-я ежегодная церемония награждения премии «Золотой глобус», отметившая лучших представителей кино и телевидения разных жанров ушедшего 2015 года.

Читати далі...
8 січня 2016,  15:31 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Сегодня утром Британская киноакадемия объявила своих номинантов на премию BAFTA-2016 от кинематографа. Наибольшее количество номинаций – по 9 каждый – получили «Кэрол» Тодда Хейнса и «Мост шпионов» Стивена Спилберга.

Читати далі...
27 грудня 2015,  00:48 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Презентуємо український трейлер до багатообіцяючого фільму Квентіна Тарантіно «Мерзенна вісімка», який вийде в кінотеатрах України і РФ з 14 січня 2016 року.

Дія фільму розгорнеться після громадянської війни. Мисливець за головами тримає шлях в невелике пустельне містечко, везучи з собою ув'язнену. По дорозі вони зустрічають ще кількох мандрівників і рухаються далі вже в розширеному складі. Потрапивши в сніжну бурю, герої вирішують сховатися у галантерейній крамниці, де виявляють строкату компанію: генерала, імовірного ката, француза і ковбоя.

21 грудня 2015,  15:01 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Новый фильм Квентина Тарантино «Омерзительная восьмерка» является вестерном, как и его предыдущая работа «Джанго освобожденный». И режиссер раскрыл, что изначально у них был общий главный герой.

Читати далі...
17 грудня 2015,  14:21 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Вихід одного із найбільш очікуваних фільмів року «Зоряні війни: Пробудження сили» поставив палиці в колеса релізу «Мерзенної вісімки», що дуже розлютило Квентіна Тарантіно.

Читати далі...