Класика в кіно: в прокат виходить стрічка Франсуа Озона «Краплі дощу на розпечених скелях»

7 ноября 2022,  11:32 | Новости фильмов

Увага усім шанувальникам творчості французького режисера Франсуа Озона. Цього тижня, 10 листопада, у деяких українських містах стартують покази його знаменитої ЛГБТ-драми «Краплі дощу на розпечених скелях», основою якої стала провокативна п'єса Райнера Вернера Фассбіндера.

Події стрічки «Краплі дощу на розпечених скелях» розвиваються у Німеччині у 1970-х роках. Немолодий Леопольд знайомиться з юним Францом, і запрошує його пожити в себе. Між ними спалахує бурхливий роман, але згодом він перетворюється на кошмар рутинного подружнього життя, в якому тільки ліжко пов'язує партнерів. Та все змінюється ще сильніше, коли на їхньому порозі з'являються їхні колишні дівчата.

Оскільки фільм заснований на п'єсі, Озон вирішив зберегти його театральність, тож події стрічки розгортаються у квартирі Леопольда, а участь у них приймають лише чотири актори: Бернар Жиродо (Леопольд), Малік Зіді (Франц), Людівін Саньє (Анна) та Анна Томпсон (Вера).

Світова прем'єра драми «Краплі дощу на розпечених скелях» відбулася в рамках Берлінського кінофестивалю у 2000 році, де вона отримала приз «Тедді», який вручають стрічкам, що торкаються проблем сексуальних меншин.

Покази фільму «Краплі дощу на розпечених скелях» пройдуть у наступних містах:

  • Київ («Планета кіно» (River Mall), «Планета кіно» (Blockbuster), «Жовтень», MULTIPLEX Lavina IMAX Лазер, MULTIPLEX Respublika Park IMAX, Kinopark 11 Sky Mall)
  • Львів («Планета кіно» (Forum Lviv), «Планета кіно» (King Cross), MULTIPLEX Spartak)
  • Одеса (MULTIPLEX Gagarinn Plaza, «Планета кіно» (Котовського), «Планета кіно» (Таїрова))
  • Дніпро («Планета кіно» (APPOLO), MULTIPLEX «Дафі IMAX»)
  • Суми («Планета кіно» (Мануфактура))
939 

Написать комментарий

Написать комментарий...
Написать комментарий...