Рецензія на фільм «Ніч Святого Валентина»
Божевілля і романтика київських закоханих

17 березня 2016,  01:37 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Ми всі чудово знаємо, як проводять свої Дні святого Валентина, наприклад, в Америці, адже про це знято чимало фільмів. Але і для України це свято вже зовсім не чуже, бо в кінці кінців, жителям кожної країни і кожного міста хочеться кохати і бути коханими. Українці також здатні заради кохання здійснювати божевільні вчинки, ревнувати і бути романтиками, про що і розповідає мелодраматична комедія «Ніч святого Валентина».

Перефотошопленный постер до нового фільму режисера Володимира Лерта може легко ввести глядача в оману, оскільки зроблений в типовому для американських комедійних антологій стилі... Але якщо не звертати на нього уваги, і дати фільму шанс, то ви потрапите на легку, щиру, веселу, добру і романтичну комедію, яка постійно тільки тим і займається, що приємно дивує.

Герої цих  трьох історій планували провести романтичну святкову ніч по-своєму: або спокійно і самотньо, або в тісній компанії зі своїми половинками, але доля і емоції вносять в їх плани свої корективи, і все бере дуже несподіваний оборот...

Перша новела починається як типова ситуація, коли чоловік не наважується познайомитися з жінкою, від виду якої у нього перехопило дух. А коли він, нарешті, наважується з нею заговорити, то отримує відмову. На цьому часто і закінчуються багато потенційних романів, але сором'язливий гінеколог у відмінному виконанні Кирила Кяро вирішує піти ва-банк і показати, на які нерозсудливості він здатний заради того, що сподобатися пані. В образі цієї жінки-вамп, яка підкорила доктора, постала перед нами модель і співачка Даша Астаф'єва, і, здається, вона зіграла тут більше саму себе, адже медіа саме такою нам її постійно і представляють. Але, у той же час, є в її героїні щось раниме і крихке, що чудово підходить для цієї сюжетної лінії.

В ніч святого Валентина проблеми у людей можуть виникати не тільки на любовному фронті, а й на роботі, особливо коли відомий музикант місяцями ніяк не може написати пісню для фільму самого Гая Річі. Лідер групи «С. К. А. Й.» Олег Собчук, що дебютував у кіно, грає тут частково себе, музиканта, який стикається з серйозною творчою кризою, і йому на допомогу несподівано приходить мила дівчина у виконанні Олени Турбал. У цій кіноновелі з'являється і сам Віктор Андрієнко в образі менеджера Собчука, який з усіх сил намагається, щоб його підопічний все-таки написав пісню для фільму всесвітньо відомого режисера. Нерви, психи і розбиті на друзки інструменти додаються.

Що ж стосується пари закоханих по вуха студентів у втіленні подружжя Валентини і Костянтина Войтенків, то вони прекрасні з самого початку, під час всіх їх безрозсудностей і нападів ревнощів, і до останнього танцю.

Нехай «Ніч святого Валентина» і добралася до наших кінотеатрів лише в березні, наочно продемонструвавши, що українська кіноіндустрія тільки починає робити свої перші і невпевнені кроки до розвитку, але вона варта того, щоб витратити свій час саме на цю теплу, забавну і наповнену несльозоточивими почуттями комедію замість того щоб переглянути чергову штамповану американську мелодраму. Наші люди теж вміють знімати кіно масове і роблять вони це з душею.

Що відбувається під київським небом у День святого Валентина, який плавно перетікає в яскраву ніч...

747