Рецензія на фільм «Трансформери: Помста полеглих»

8 липня 2009,  09:20 | Рецензії | Автор: Александра Инженеренко

23 червня 2009 року, на екрани кінотеатрів нашої незабутньої неньки вийшов сиквел улюбленого багатьох фільму - «Трансформери». Обмовлюся відразу - неаматорам фантастичного жанру й фільмів з легким сюжетом далі читати не слід. Тому що кіношка створена саме для аматорів. Отже, почнемо по черзі.

Сюжет.

Сюжет, прямо скажемо, не новий. Невеликій групі однодумців, до складу якої входять відомі глядачу по першому фільму герої й парочка нових-другорядних, треба врятувати від знищення нашу планету. Як і в першій частині, протистояти їм буде жахливий людиноненависник - Мегатрон, який повстане з надр морської безодні (злегка порослий водоростями, але не переможений). Інтриги додає головний герой, Сем Вітвіккі, який «проковтнув» безмежну кількість знань із самого Куба та відправився в коледж за простим студентським життям (наївний юнак! Хіба супергерої відпочивають?:)). На фоні пафосного основного сюжету, будуть активно розвиватися непафосні другорядні, обдаровуючи вдячного глядача комічними епізодами, які зводять нанівець почуття відповідальності за те, що відбувається.

Персонажі.

Як вже казалося, більшість персонажів відомо глядачам по першому фільму. Тут і Сем Вітвіккі, і Мікаела, і незабутній Оптимус Прайм, з когортою автоботів, і хлопці з НЕСТ, і агент Симмонс, який пішов у відставку, і, звичайно ж, Бджіл (Бамблбі). Останній справив незабутнє враження не тільки своїм героїзмом, але й потоком гірких, зовсім щирих сліз із машинного масла (або бензину - не знаю яка саме «фізіологічна» рідина ллється в автоботів з «очей»). Окреме спасибі творцям фільму, за пророблення другорядних персонажів - їхні образи, багаті й випуклі, дуже життєві, допомагають із головою пірнути в світ «Трансформерів».

Спецефекти.

Тут, традиційно для «Трансформерів», крім «ВВВАААУ» говорити нема чого. Складання й розскладання, руйнування під час битв у місті, відмінна сцена битви в лісі, масштабні картини екшену й невгамовний ритм зміни кадрів - все це створює непередавану на словах атмосферу, і ти сам вже не проти розкластися в могутнього автобота, або скластися в тільки-но-відскановану круту «тачку». Разом з тим, треба віддати належне творцям, не перемудрували. Вибухають боєприпаси, а не «антиматерія», люди падають та отримують ушкодження (що цілком властиво тендітному людському організму), будинки валяться, дорожнє полотно не завжди витримує велетнів на колесах, а невеликий автобот не переварюється Дезінтегратором (за відсутністю в нього шлункового соку, треба думати). Загалом - фан. Абсолютний і захоплюючий, але не бездумний.

Музика.

Динамічний сюжет вимагає динамічної музики, а «гуркітливі» спецефекти задають жанр. Отримуємо що? Правильно - Linkin Park, Nickelback, Cavo та інше в тому ж дусі. Саундтрек підібраний відмінно, доповнює відеоряд і додає драйву. Для фільму створений тільки один трек - "Cheap Trick - Transformers™ The Fallen Remix".

Підсумки.

Відмінний розважальний фільм. Увійшов до мого списку фільмів «Для підняття настрою».

497