Цікаві факти про мультфільм (2021)

  1. «Енканто» – це термін, який іноді використовують для позначення місця магії та підвищеної духовності, де можуть відбуватися чарівні чи незвичайні речі. Це місце чудової природи, де краєвид наповнений чарівними здібностями.
  2. В італійській мові "мадригал" (прізвище сім'ї головної героїні) – старовинний любовний вірш, але персонажі живуть у Колумбії.
  3. У мультфільмі можна почути вісім оригінальних пісень композитора та бродвейської зірки Лін-Мануеля Міранди.
  4. Над створенням мультфільму «Енканто: Світ магії» працювало понад 800 людей.
  5. Перед сеансом у кінотеатрах буде показано короткометражний мультфільм. «Вдалині від дерева», психотерапевтична історія, скоріше для дорослих, де на прикладі двох поколінь сім'ї єнотів розповідається про те, як діти, які виросли без належної кількості ласки та розуміння, стають копіями своїх батьків, і як це порочне коло має бути розірване.
  6. Бюджет мультфільму – 50 000 000 доларів.
  7. Мірабель – перша головна героїня мультфільмів Діснея, яка носить окуляри.
  8. У мультфільмі є мотиви магічного реалізму, що зустрічаються у творах колумбійського письменника Габріеля Гарсіа Маркеса.
  9. СПОЙЛЕР: «Енканто: Світ магії» — незвичайний мультфільм, у якому немає головного лиходія і взагалі хоч якихось негативних персонажів за винятком групи гусар, які п'ятдесят років тому прогнали мирних жителів у джунглі.