Модільяні. Невідома історія (2020)

Трейлер Модільяні. Невідома історія
50%
0
50%
0

Прем'єра в Україні 22 жовтня 2020

Амадео Модільяні — хрестоматійний приклад художника, чий богемний міф часто йде попереду художнього таланту. Якщо ви колись бачили хоча б один портрет Модільяні, вважайте, що бачили всі. Усе через те, що головним героєм його картин був стиль — особливий стиль Модільяні, ефемерна субстанція, пошукам якого він присвятив усе життя.

Його переїзд до Парижа та знайомство з місцевою художньою богемою мали реанімувати його кар’єру, але стали початком зануренням у вирій пороку — Модільяні упивається абсентом, підсідає на гашиш, крутить публічні романи з повіями. Усі ці «подвиги» ще міцніше зцементовують репутацію Модільяні як втраченого генія, і саме звідси бере початок його привабливий образ трагічної моделі для наслідування.

Поет і критик Андре Сальмон вважав, що унікальний стиль Модільяні — прямий наслідок алкоголізму й наркоманії; мовляв, тверезий Модільяні був посереднім художником, і лише кардинально змінивши свідомість, той міг висікати з себе іскри геніальності.

Стрічка «Модільяні» — відвертий портрет «проклятого художника», який попри репутацію скандального генія був і залишається іконою. Його люблять, а його картини продають на аукціонах за сотні мільйонів доларів. Сьогодні його скульптури та полотна прикрашають колекції головних світових музеїв, а сам Модільяні залишається одним з найпопулярніших художників XX століття.

Жанр: документальний
Вікові обмеження: в Україні 12+
Тривалість: 1 г. 30 хв.
Країна: Італія

Творці

Режисер:

Відео матеріали «Модільяні. Невідома історія»
Зображення фільма

Обговорення на форумі

На даний момент на форумі немає обговорень «Модільяні. Невідома історія». але ви можете створити свою тему на форумі

Написати відгук про фільм «Модільяні. Невідома історія»

Написати коментар...
Написати коментар...

Модільяні. Невідома історія, фільм 2020
Українська прем'єра 22.10.2020
Жанри: документальний
Італія