Новини про фільм (2016)

31 травня 2016,  23:52 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Побудувати свою американську мрію зовсім не просто, і навіть якщо вам це вдасться, все може зруйнуватися в один момент, коли ваше виробництво раптом вирішать перенести, наприклад, в Китай. Що тоді залишається робити, щоб не стати банкрутом? Відправитися в багату східну країну з новим проектом.

Попрацювавши з Томом Хенксом над своєю попередньою повнометражною кінокартиною «Хмарний атлас», режисер Том Тиквер вирішив запросити актора і в свою нову екранізацію, в основу якої ліг роман Дейва Еггерса, де американський бізнесмен, що потерпів невдачу, їде в Саудівську Аравію, щоб продати високотехнологічний продукт самому королю.

Після всіх невдач поїхати за тридев'ять земель було для Алана Клея вельми хоробрим вчинком, особливо враховуючи ті нові невдачі, які спіткали героя вже після прибуття в іншу країну. Спека, різниця в часі, заборона на алкоголь, дивний наріст на хребті і постійне відкладання прибуття короля на презентацію проекту, від якого залежить усе його майбутнє, аж ніяк не сприяють підняттю духа, але Алан щоразу знаходить спосіб не похнюплюватися і з іронією ставитися до того, що відбувається.

Тому Хенксу вкотре вдалося створити звичайного, але захоплюючого персонажа, якому співпереживаєш від початку до кінця. Особливо цікаво спостерігати за його акліматизацією в східній країні зі своїми традиціями. І напередодні «Інферно», де він знову буде рятувати світ в образі професора Ленгдона, дуже приємно було побачити його в більш приземленому образі невдахи, який не здається.

«- Нас розділяє всього лише тонка нитка.»

В Саудівській Аравії Алан знайомиться з Юсуфом, який стає його гідом, і доктором Зарою, до якої головний герой потрапляє на прийом. Їх відносини з Аланом прикрашають цю історію, викликаючи приємні емоції. Але незважаючи на східну зовнішність, цих персонажів зіграли американець Олександр Блек і англійка Саріта Чоудхурі.

«Голограма для короля» нехай і виїжджає в основному за рахунок шарму Хенкса, сама по собі кінокартина є цікавою пригодою, під час якої піднімається завіса над такою незвіданою для наших людей країною, як Саудівська Аравія. Ми постійно дивимося американське кіно і вже уздовж і впоперек вивчили їх культуру та міста, наскільки це можливо з екрану в кінотеатрі, а тут перед нами відкривається якийсь інший, не схожий світ, зі своїми традиціями, але в той же час фільм руйнує стереотипи, показуючи, як у цій країні стикаються східна і західна культури, і як перша співпрацює з другою.

Після перегляду нової спільної роботи Тиквера і Хенкса залишається легкий післясмак і гарний настрій, адже на півтори години вона відправляє глядача в сонячний і теплий світ, в який так і хочеться зануритися в цю дощову погоду.

Коли на Заході всі мрії йдуть прахом, можна або здатися, або залишитися і почати будувати все наново, або відправитися назустріч пригодам і новому життю, які очікують на Сході.

23 травня 2016,  16:18 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

В своей новой драматической комедии «Голограмма для короля» Том Хэнкс воплощает американского бизнесмена, который пытается продать свою идею богатому восточному монарху. И в своем новом интервью актер рассказал, как с помощью своего персонажа стремился разрушить разнообразные стереотипы, в том числе и те, что существуют относительно мусульман.

Читати далі...
5 травня 2016,  15:10 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

26 травня в український прокат виходить комедійний фільм «Голограма для короля» з Томом Хенксом у головній ролі. Режисер і співавтор картини – талановитий Том Тиквер, творець культових проектів «Парфумер», «Біжи, Лола, біжи» та інших фільмів, що одержали схвалення критиків і глядачів.

Том Тиквер зняв «Голограму для короля» за мотивами однойменного роману сучасного американського письменника Дейва Еггерса, чию роботу «Несамовите творіння приголомшуючого генія» номінували у 2001 році на Пулітцерівську премію.

Зйомки «Голограми» проходили на 11 локаціях в 5 різних країнах: Марокко, США, Німеччина, Саудівська Аравія, Єгипет. На цей раз Том Хенкс виконав роль бізнесмена, який намагається врятувати свій бізнес, підкоривши технологічними розробками арабського короля. Знімальний майданчик актор розділив з зірками популярних телесеріалів: Томом Скеррітом з «Білого комірця» і Саритой Чуодрі з «Батьківщини».

26 березня 2016,  22:44 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Гарна новина - у графіку українського прокату (з 19 травня) з'явився фільм «Голограма для короля» з Томом Хенксом у головній ролі.

Фільм розповість історію невдачливого американського бізнесмена, який намагається врятувати свій шлюб і поправити справи, для чого відправляється в одне із міст Саудівської Аравії в надії перезапустити кар'єру і згодом мати можливість оплатити навчання дочки і зробити щось більше.

14 березня 2016,  10:35 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Невдачливий американський бізнесмен намагається врятувати свій шлюб і поправити справи, для чого відправляється в одне із міст Саудівської Аравії в надії перезапустити кар'єру і згодом мати можливість оплатити навчання дочки і зробити щось більше.