Новини фільмів про (2014)

10 грудня 2014,  16:16 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Британський журнал про кіно Sight & Sound опублікував свій топ найкращих фільмів року, що минає 2014 року. Серед них опинилася і українська драма «Плем'я» Мирослава Слабошпицького.

Список найкращих фільмів Sight & Sound є одним з найбільш інтернаціональних, адже сюди увійшли фільми, зняті і в різних країнах, і на різних мовах. А все тому, що складений він був за результатами голосування 112 авторів і співробітників журналу з різних країн.

Від незалежного американського до європейського і японського кіно; від творінь сучасних класиків Мартіна Скорсезе, Майка Лі та Жан-Люка Годара до кінокартин братів Дарденн і Хаяо Міядзакі; від «Юності», «Бёрдмена», «Вовка з Уолл-стріт» і «Готелю «Гранд Будапешт», про які говорять уже давно, до українського «Племені», російського «Левіафана» і мультфільму «Вітер дужчає» - список кращих за версією журналу Sight & Sound показує всю різноманітність світового кінематографа за останній рік.

Топ-20 фільмів 2014 від Sight & Sound:

8 грудня 2014,  12:50 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Недавня кібератака на Sony Pictures, через яку не тільки в мережу потрапили фільми, які очікують свого релізу, а й було викрадено величезну кількість документів, фінансових звітів та конфіденційної інформації, що стосується колишніх і нинішніх співробітників компанії, серед яких знаходяться і такі зірки, як Сільвестр Сталлоне. Раніше в цьому злочині підозрювалася Північна Корея, оскільки представники країни активно виступали проти одного з майбутніх кінофільмів студії, називаючи його «підбурюваючими до терористичного акту».

Кінокомедія «Інтерв'ю» режисерів Евана Голдберга і Сета Рогена, де Роген і Джеймс Франко грають творців таблоїдного теле-шоу, які хочуть взяти інтерв'ю у північнокорейського диктатора Кім Чен Ина, вже давно не дає спокою представникам влади Північної Кореї. Але чи було їх нелюбові до такої творчості достатньо, щоб організувати найбільшу кібератаку на кінокомпанію, що займається дистрибуцією фільму?

Читати далі...
2 грудня 2014,  13:03 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Коло нью-йоркських кінокритиків (New York Film Critics Circle) підвів вчора підсумки кінороку, назвавши Кращим фільмом драму Річарда Лінклейтера «Юність». Саме вибір NYFCC часто розглядається як початок оскарівської гонки в світі кіно.

Також «Юності» вдалося стати кращим в двох інших категоріях: Кращий режисер, яким назвали Річарда Лінклейтера, і Краща жіноча роль другого плану, звання якій дісталося Патриції Аркетт.

«Юність», що розповідає 12-річну історію дорослішання хлопчика на ім'я Мейсон, вже давно пророкують помітне місце в гонитві за «Оскарами», адже з моменту виходу йому вдалося завоювати любов і глядачів, що помістили його в топ-250 кращих фільмів сайту IMDB, і кінокритиків.

З акторами справа йде складніше. Якщо Тімоті Сполл за своє втілення на екрані художника Вільяма Тернера вже отримав пальмову гілку в Каннах, то Маріон Котійяр стала на думку NYFCC Кращою актрисою за свої ролі в цілих двох фільмах. Зате Дж.К. Сіммонсу пророкують гарні шанси в оскарівській гонйці, адже він відразу звернув на себе увагу своєю роллю в «Одержимості».

Повний список переможців за категоріями:

14 листопада 2014,  19:02 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

13 ноября в кинотеатре «Киев» состоялось открытие фестиваля «Новое британское кино-2014». Фестиваль проходит в Украине благодаря поддержке Британского Совета уже 14 раз. В этом году он состоится в 7 городах: в Киеве (13-20 ноября), Харькове (20-24 ноября), Днепропетровске (4-10 декабря), Одессе (4-10 декабря), Львове (4-10 декабря), Мариуполе (4-10 декабря) и Виннице (4-10 декабря). Также его организаторы продолжают сотрудничать с детским фондом ООН ЮНИСЕФ Украина.

Читати далі...