Рецензія на мультфільм «Сімейка Крудсів: Нова ера»
Нова яскрава пригода первісної сімейки

21 грудня 2020,  23:30 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

У 2013 році на великі екрани вийшов мультфільм «Сімейка Крудсів», героями якого стали харизматичні члени першої (та вельми дикої) сімейки в історії людства. Крудси підкорили глядачів своєю безпосередністю, гумором і тягою до пригод, які завжди знаходять їх самі, і навіть отримали номінацію на «Оскар» в категорії Найкращий мультфільм. Тоді Крудсам не вдалося обійти діснеївський блокбастер «Крижане серце», але це не завадило їм заробити понад півмільярда доларів у світовому прокаті та увійти до четвірки найбільш прибуткових мультфільмів року. І ось через 7 років ці печерні люди без печери повертаються у сиквелі «Сімейка Крудсів: Нова ера», щоб знову струсити наше 21 століття (і цей божевільний 2020 рік).

Розлучившись зі своєю безпечною печерою, печерна сімейка Крудс разом з менш диким кочівником Малим (Раян Рейнольдс) вирушила на пошуки майбутнього та свого нового дому. Малий (він же Гай) з дитинства мріяв знайти місце, про яке йому розповідали батьки, те саме казкове «майбутнє», і одного разу сімейка, проламавши собою один високий паркан, опиняється посеред цього райського оазису, де є всіляка їжа, багато чистої води, будинок на дереві та... ще одна сімейка – Передовенки (в оригіналі їх звати Беттерменами). І, хоча вони з усіх сил намагаються здаватися дуже гостинними, Передовенки аж ніяк не в захваті від того, що простодушні Крудси звалилися їм як сніг на голову та влаштовують в їхньому домі первісні заворушення. Але у них є юна дочка Зоряна (вона ж Доун), так що Передовенки придумують хитрий план, як посварити Малого та Гіп (Емма Стоун), щоб Малий став парою для Зоряни.

Так, вам не здалося, друга пригода Крудсів напевно була натхненна сюжетом відомої американської комедії 00-х «Знайомство з Факерами», де так само не могли знайти спільну мову дві несхожі одна на одну сімейки. Поступово ворожнеча Крудсів та Передовенків з пасивної агресії переходить до відкритого конфлікту, і причиною тому стають... банани. Здавалося б, як такий невеликий та солодкий фрукт може стати каталізатором масштабної катастрофи, але сценаристи анімації «Сімейка Крудсів: Нова ера» відвели бананам дуже важливу роль в цій історії. І по ходу розвитку сюжету ви зрозумієте, чому Філ Передовенко (Пітер Дінклейдж) категорично забороняв Крудсам їсти банани (вгадайте з першого разу, хто з первісної сімейки його не послухався), слідом за чим відбудеться епічна рятувальна операція в дусі «Нестримних».

Самозакоханий Філ Передовенко, який носить жилетку і штани з тонкої тканини замість шкури убитого ведмедя й кожен день приймає душ, з багатьох причин дратує главу сім'ї Крудсів Груга (Ніколас Кейдж), але це не єдина його проблема в сиквелі. Груг дізнається, що Малий робить його дочці Гіп пропозицію, і, боячись її відпускати, сам намагається їх посварити, забуваючи, що Малий – це не якийсь чужинець, а вже давно став членом клану Крудсів, хоча й не любить спати з усіма у купі. Тим часом Гіп відчуває себе чужою в домі на дереві, який Малий з першого погляду вважає своєю новою домівкою, і у закоханих також відбувається сварка. Але в доісторичному світі сваритися надовго – недозволена розкіш, оскільки героїв постійно намагаються з'їсти найхимерніші звірі, що зустрічаються на їхньому шляху.

Проте, хоча у неї і не головна роль, найкращим персонажем мультфільму «Сімейка Крудсів: Нова ера» однозначно є приголомшлива бабуля Крудс (Клоріс Лічмен), яка буквально приголомшить вас по голові своєю палицею та неймовірним почуттям гумору. На перший погляд вона здається дуже давньою, але ця бойова бабуля не раз покаже під час безбашенних подій сиквела, що є ще порох в її порохівницях. Чого тільки вартий той неймовірний епізод з сестрицями-громовицями! Це просто бомба, пушка, ракета. Амазонки з блокбастера «Диво-жінка 1984» відпочивають на тлі цього гьорлз-бенду на чолі в бабунею Крудс.

У режисера Джоеля Кроуфорда, який раніше працював над мультфільмами «Панда кунг-фу», «Шрек назавжди» та «Вартові легенд», вийшов просто відмінний режисерський дебют та гідний сиквел, який точно заслуговує перебувати в топі анімаційних стрічок 2020 року і має всі шанси отримати номінацію на «Оскар», як і оригінал. Мультиплікатори студії DreamWorks дуже постаралися зробити мультфільм «Сімейка Крудсів: Нова ера» видовищним анімаційним блокбастером в кращих традиціях Голлівуду, який піднімає настрій і багато разів змушує сміятися щиро і на повний голос. А також сиквел Кроуфорда, незважаючи на конфлікт усередині сімейки та між Крудсами й Передовенками, нагадує про те, що ми сильніші, коли ми разом (і це стосується не тільки родини), та з оптимізмом дивиться в майбутнє, що наприкінці 2020 року дуже до речі.

Так що пристебніть свого лінивця, тобто ремінь безпеки, і безстрашно вирушайте в незабутню пригоду з сімейкою Крудсів, яка сподобається і дітям, і дорослим.

4685 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: