Новини про фільм (2015)

19 січня 2021,  21:26 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Розкрито акторський склад наступного і поки безіменного фільму режисера Девіда О. Расселла, куди увійшло 14 знаменитих голлівудських та європейських акторів, включаючи самих Бетмена та Харлі Квінн, тобто Крістіана Бейла і Марго Роббі!

Читати далі...
29 лютого 2016,  05:12 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Щойно завершилася 88-а церемонія нагородження «Оскар», яка підбила остаточні підсумки досягнень кінематографу 2015 року. Найбільшу кількість статуеток отримав «Шалений Макс: Дорога гніву», а зі своїм першим і таким довгоочікуваним «Оскаром» додому пішов Леонардо ДіКапріо.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Джой»
Винахідниця швабри візьме пістолет
19 січня 2016,  17:56 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Опинитися без роботи, з двома дітьми на плечах і кількома вимогливими родичами під боком – не те життя, про яке мріяла Джой. І щоб прибратися в ньому, вона винаходить диво-швабру, яка в майбутньому стане хітом продажів і дозволить їй розробляти нові корисні винаходи для дому. Але поки їй потрібно втілити цей винахід у життя і не стати повним банкрутом.

У своїй третій спільній роботі з Дженніфер Лоуренс режисер Девід О. Расселл вирішив, нарешті, зробити її повноправною і єдиною головною героїнею свого фільму, запросивши зіграти винахідницю і бізнесвумен Джой Мангано, чий шлях до успіху пролягав через терни, в числі яких опинилася і її сім'я.

«- Лорен сказала, що ти прибиральниця і продаєш використані швабри. І це мене засмутило.

- По-перше, навіть якщо б я була прибиральницею, що з того? Не соромно важко працювати. По-друге, я намагаюся продати нову швабру, а не використані. По-третє, не звертай уваги на те, що говорять інші. Не пускай це всередину.»

Будучи розумною молодою жінкою, чиє життя ніби зупинилося, коли вона після розлучення застрягла в будинку батьків, Джой Мангано вирішує, що досить жертвувати своїми амбіціями не особливо вдячній сім'ї, бере олівці дочки і малює свій винахід. Так на світ народжується диво-швабра. Але шлях від ідеї до її втілення нелегкий, і героїні доведеться відчути на ньому кожну купину, поки, нарешті, вона представить свій товар на телебаченні. І це теж ще не буде означати перемогу, адже в світі бізнесу багато хто не проти привласнити собі чужий патент.

Перша реальна героїня вийшла у Дженніфер Лоуренс приземленою, стійкою, творчою, вміючою мріяти і одночасно тверезо мислити. Вона вже зіграла цілеспрямовану і вольову бізнесвумен в «Серені», але Джой – іншого поля ягода, в хорошому сенсі. Стільки раз впавши, вона все одно знаходить мужність і сили піднятися і продовжити боротися, хай навіть всі двері з гуркотом змикаються їй в обличчя. Без Лоуренс цей фільм навряд чи б відбувся, та й складно уявити, щоб хтось іще зміг так героїчно витягнути на своїх плечах цю історію.

Родичі Джой формують ще ту дисфункціональну сімейку, якій просто необхідний сильний матриарх, чиє місце і доводиться зайняти головній героїні, хоче вона того чи ні. Її мати цілими днями дивиться серіали і не виходить зі своєї кімнати, батько оселився з її колишнім чоловіком в підвалі, а сестра може лише дорікати і заздрити їй у всіх починаннях. Вони сильно дратують, постійно тільки те й роблять, що вставляють палиці в колеса головної героїні, тому коли звучить фраза про пістолет, а потім і Джой сама бере в руки рушницю, щоб випустити пар, здається, вона просто візьме і перестріляє всю цю сімейку. Але пістолет героїня бере в метафоричному сенсі. Бо дуже вона любить своїх родичів, за якими потрібно постійно наглядати.

Одного з небагатьох, хто надає Джой безоплатну підтримку, є її колишній чоловік Тоні, якого розмірено і по-дружньому зіграв Едгар Рамірес. Іншими членами сім'ї стали Роберт Де НіроВірджинія МедсенДайан Ледд і Елізабет Рьом. Расселл навіть запросив Ізабеллу Росселліні для втілення стервозноі нової пасії батька Джой. З'явився тут і Бредлі Купер, тільки його досить веселий персонаж отримав занадто мало часу, щоб розворушити оповідь. Зате він привідкрив завісу над світом роздрібної торгівлі по телебаченню і показав деякі з її секретів.

«Джой» представляють як драматичну комедію – Лоуренс навіть встигла отримати на неї «Золотий глобус» як Краща комедійна актриса – але комедію тут побачити дуже складно. Це досить депресивна історія про невдачі однієї бідної бізнесвумен, і щоб побачити в ній хоч промінчик світла і надії, треба дотерпіти до кінця. У той же час, Расселл занадто загрався з «Джой» в казку, намагаючись наповнити її чарівними, фантазійними моментами, які стають ще більш різким контрастом для її нещасть.

Кінокартина вийшла набагато слабкішою, ніж попередні фільми режисера, зроблені у подібному стилі, «Мій хлопець – псих» і «Афера по-американськи». Вона повинна надихати, але єдиний момент, коли дійсно хочеться дивитися далі, не боячись за те, що у головної героїні зараз буде нервовий зрив, це коли вона з короткою стрижкою перед фіналом йде по вулиці в шкіряній куртці. В цьому крутому образі хочеться побачити її ще й у другій частині фільму, але титри вже не за горами.

«- Більше ніколи не говори про мій бізнес від мого імені.»

Ступивши на стежку бізнесу, не варто забувати, що опинишся один на один проти всього світу. І коли настане момент, доведеться «взяти в руки пістолет» і показати конкурентам, на що ви готові піти заради своєї справи, як це зробила Джой.

18 січня 2016,  14:32 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчора, 17 січня, відбулася 21-а щорічна церемонія нагородження Critics' Choice Awards, яка відзначила кращих представників кінематографа і телебачення минулого року, яких обирали американські кінокритики. Лідером серед переможців опинився «Шалений Макс: Дорога гніву».

Читати далі...
15 січня 2016,  13:21 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчора Американська кіноакадемія оголосила список претендентів на премію «Оскар-2016». Лідерами за кількістю номінацій на цей раз виявилися «Легенда Г'ю Гласса» і «Шалений Макс: Дорога гніву».

Читати далі...
11 січня 2016,  09:52 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчера вечером, 10 января, в Голливуде состоялась 73-я ежегодная церемония награждения премии «Золотой глобус», отметившая лучших представителей кино и телевидения разных жанров ушедшего 2015 года.

Читати далі...
27 грудня 2015,  15:17 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Святковий фрагмент з фільму «Джой», в якому Джой (Дженніфер Лоуренс) і Тоні (Едгар Рамірес) співають дуетом пісню “Something Stupid” на новорічній виставі.

В кінотеатрах України і РФ можна буде подивитися з 21 січня 2016 року.

10 грудня 2015,  20:21 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Сегодня утром были объявлены номинанты от кино и телевидения на 73-ю ежегодную премию «Золотой глобус», отметившую лучшие фильмы, сериалы, актеров большого и малого экранов, в жанрах драма и комедия. И, как ни странно, «Марсианин» все-таки попал в номинацию, причем в категории Лучшая комедия или мюзикл.

Читати далі...
23 жовтня 2015,  13:14 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

З'явився вже другий трейлер до фільму «Джой», і він український! Фільм в кінотеатрах України і РФ з 21 січня 2016 року.

Історія знає багато прикладів, коли люди в силу своїх здібностей і всупереч обставинам досягали величезних успіхів, але найчастіше це були чоловіки. Цього разу мова піде про неординарну жінку Джой Мангано, яка, маючи на руках трьох дітей, була змушена заради них братися за будь-яку роботу. Але якщо у людини є голова на плечах, а в голові – цікаві конструктивні думки, вона може зробити бізнес на, здавалося б, пересічному винаході.

18 серпня 2015,  14:26 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Опубліковано перший офіційний постер з Дженніфер Лоуренс до байопику «Джой».

Нова кінокартина Девіда О. Расселла розповість історію чотирьох поколінь родини і жінки, яка стала її матріархом і засновником могутнього сімейного бізнесу.

Саме цю жінку втілить на екрані Лоуренс, яка знімалася у Рассела в «Мій хлопець – псих», за якого отримала «Оскар» і «Афері по-американськи», за яку була номінована на «Оскар». Так що цілком ймовірно, що її ім'я знову з'явиться серед номінантів в наступному році.

У «Джой» актриса возз'єднається з Бредлі КуперомРобертом Де Ніро і Елізабет Рем.

В Америці фільм вийде на Різдво, 25 грудня, а в українському прокаті його можна буде подивитися з 21 січня 2016 року.

28 липня 2015,  16:53 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

«Джой» – бурхлива історія чотирьох поколінь однієї родини, у центрі якої – доля дівчини, яка стала справжньою жінкою, власними зусиллями заснувала бізнесову династію та стала повновладною господаркою.

Зрада, підступність, втрата цноти і шрами кохання устелюють шлях героїні цієї емоційної та людяної комедії про те, як стати справжнім господарем у родині і в бізнесі, живучі у світі безжальної комерції. Спільники стають ворогами, а вороги перетворюються на спільників як всередині родини, так і за її межами, поки внутрішній світ та бурхлива фантазія Джой несуть її крізь вир подій. У головних ролях Дженніфер Лоуренс, а також Роберт Де Ніро, Бредлі Купер, Едгар Рамірез, Ізабелла Росселліні, Дайан Ледд та Вірджинія Медсен. Як і попередні картини Девіда О’Рассела, фільм «Джой» кидає виклик жанру, розповідаючи історію родини, вірності й кохання.

В кінотеатрах України і Росії з 25 лютого.