Новини про фільм (2016)

25 грудня 2019,  15:07 | Новини фільмів

Через місяць в український прокат вийде американський фільм жахів «Угода з потойбічним», головну роль у якому виконує Роберт Казінскі, відомий завдяки фільмам «Тихоокеанський рубіж» і «Варкрафт».

Горор від сценариста і режисера Піррі Реджинальда Тео розповість про батька-одинака Джоела (Казінскі), над чиєю сім'єю нависає прокляття. Після кількох тривожних надприродних подій у власному домі у Джоела зароджується підозра, що його маленький син може бути одержимий невідомими силами. Для обряду вигнання злого духа він запрошує священика отця Лемберта (Пітер Джейсон), який щойно вийшов з в'язниці, куди він потрапив після смерті хлопчика під час проведення такого обряду, і шукає спосіб, як спокутувати свої гріхи.

Здійснити «Угоду з потойбічним» українські глядачі зможуть з 23 січня.

5 вересня 2016,  11:00 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Несмотря на провальные сборы «Варкрафта: Начало» в американском прокате, режиссер Дункан Джонс все еще думает о сиквеле.

Читати далі...
8 серпня 2016,  15:42 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Суперзлодійський екшен Девіда Ейра «Загін самогубців» заробив свій перший уїк-енд у світовому прокаті $267,1 мільйонів, встановивши рекорд серпня.

Читати далі...
7 липня 2016,  12:28 | Рецензії | Автор: SergioBond

Уже вкотре я не встигаю вчасно написати змістовну замітку про черговий гучний фільм. То робота заважає, то відсутність інтернету, а зараз все відразу. Біда. Втім, думка від цього гірше не стала, а тому поспішаю поділитися своїм враженням від найочікуванішої прем'єри літа, на мій погляд.

Warcraft ... Як багато всього сплелося в одному-єдиному слові.

Адже це не тільки гра, але ще й цілий світ з великою історією, де знайдеться місце любові і ненависті, зради і честі, відваги і боягузтва, харизматичним героям і, звичайно ж, війні! Чи зуміла студія Blizzard Entertainment втілити в життя мрію багатьох людей: перенести ігровий всесвіт на великий екран? Чи впорався режисер Дункан Джонс з відповідальністю, на нього покладений? Чи не стане «Варкрафт» найбільшим розчаруванням року? Чи є взагалі майбутнє у кіноадаптації комп'ютерних ігор? Відвідавши кінотеатр, у мене з'явилися відповіді на всі ці питання.

Більшості обивателів компанія Blizzard відома, перш за все, завдяки іграм.

Але одна справа випускати продукт, орієнтований на вузьке коло геймерів і гіків і зовсім інша – адаптувати ігровий всесвіт для мас. Але якої б складності завдання не стояло, якщо за роботу беруться небайдужі люди, завжди виходить хороший результат. Вже після першого тижня прокату думки в цих ваших інтернетах розділилися: від захоплених до посередньо-критикуючих. Звичайно, не все пройшло гладко, але і відвертим провалом «Варкрафт» язик не повертається назвати.

 

Основний недолік, на мій погляд – це урізаний хронометраж.

Так-так, саме так! Дві години зовсім небагато для такої історії. Для історії, яка повинна тільки познайомити і відкрити таємниці нового фентезійного світу. Часу катастрофічно не вистачає. Виною тому занадто обережне ставлення босів студії-прокатника Legendary Pictures до проби пера Blizzard і конкретно режисера Дункана Джонса, в чиєму активі можна відзначити лише «Місяць 2112» і «Вихідний код» як найвідоміші картини.

А ось самого сюжету для цих двох годин екранного часу хоч відбавляй!

У абсолютно непідготовленого глядача, який зовсім не цікавиться ігровою індустрією, цілком може скластися враження якоїсь зім'ятості оповідання. Також варто відзначити той факт, що розповідь бере з місця в кар'єр. Здавалося б – це неправильно і абсолютно неприпустимо. Але ні. Протягом усього хронометражу сюжет подається невеликими порціями настільки грамотно, що це зовсім не відволікає глядача і навіть дозволяє співпереживати деяким героям.

До речі, оскільки передісторія освітлена в неповному обсязі, гадаю, що глядачеві щось розкажуть в наступних фільмах і це доповнить відсутні шматочки мозаїки.

І дуже сильно сподіваюся на те, що вирізані сцени опиняться в наступних фільмах, якщо ні – то історія буде доповнюватися і доповнюватися всякими флешбеками. Бо флешбеки – це круто!

/movie/33002_Warcraft/shots/?photo=385263

Що ж стосується моїх відчуттів від перегляду...

Я в захваті! Ні правда. «Варкрафт» мені подарував той самий довгоочікуваний вау-ефект, якого я так довго чекав. І нехай спочатку здається, що деяким персонажам тут не місце, насправді ж це не так: тут всі на своїх місцях. Всі герої чудові! Нехай не всі з них прописані до кінця, хай до частини цих самих героїв є дуже великі питання в плані мотивації, нехай деяким героям не вистачає екранного часу і той нещасливої ​​передісторії... Нехай. Але фільм від цього не стає менш видовищним, а розповідь – більш нудною і прісною. Навпаки, ця вуаль таємниці тільки підкреслює всі події, в новому для більшості глядачів фентезійному світі. Однак, варто трохи пройтися по персоналіям.

Альянс

Насправді, ніякого Альянсу ще немає,

оскільки події, показані у фільмі, відбуваються під час Першої Війни між орками і людьми. Але частина персонажів, які вплинули на подальший розвиток історії, все ж згадаю. Безумовно, одним з них є лорд Андуін Лотар – головнокомандуючий армією Азерота, брат королеви і просто хороший хлопець. Зіграв його на великому екрані не хто інший як Тревіс Фіммел. І зіграв відмінно, чорт його дери! Де треба пожартувати – розповість солдатську байку, де потрібно проявити витримку і твердість духу – хвацько відрубає пару-трійку голів орків, і ще брови насупить. Загалом, камрад гідний. У розвідку з таким йти охоче можна.

Король Ллейн Рін (Домінік Купер) і його дружина, леді Тар'я (Рут Негга), виступають в ролі мудрих правителів, здатних йти на жертви в важкі часи для королівства, дбаючи, насамперед, про народ. Давненько я не спостерігав подібного на великому екрані. Зазвичай адже чим займаються можновладці? Скандали, інтриги, вбивства, інцест ... «Гра престолів» тому підтвердження. А тут глядачеві показали самий що ні на є казковий, але від того не менш цікавий варіант – королівством правлять благородні люди. Це підкуповує.

Не забули в світі Азерота і про магію,

а тому глядача майже з перших хвилин знайомлять з Кадгаром (Бен Шнетцер) – юним чарівником, який знає безліч веселих заклинань і любить потрапляти в різні халепи. На противагу його юнацького запалу виступає стриманий і мудрий маг Медів (Бен Фостер) – останній з Хранителів Тірісфаля, древньої касти захисників Азерота. Звичайно ж, це не всі герої. Ще є Каллан (Берклі Даффілд) – син Лотара, магічна рада Кірін-Тора і її лідер – Антонідас (Тобі Кеббелл), дворфскій король Магні Бронзобород (Майкл Адамтуейт) і багато інших... всі ці питання.

Орда

Всупереч побоюванням, орки вийшли що треба:

масивні, зловісні, з величезними іклами і бойовими шрамами. Але в той же час спритними і лютими бійцями зі своїми поняттями про військову честь, відвагу і гідність. А наскільки чудовий CGI словами не передати! Це реальний стрибок в технологіях після виходу «Аватара» в далекому 2009-му році… Потрясна картинка, чого вже там!

Однак пора закінчувати хвалити комп'ютерну графіку, пора до персонажей переходити.

Ключову роль, ясна річ, грає Дуротан – вождь орочого клану Північного Вовка. Зіграв його актор, раптово, Тобі Кеббелл! Ага, він тут ще й Антонідаса зобразив. Походу хлопець реально хотів реабілітуватися після огидного і ганебного Доктора Дума в «Фантастичній четвірки-2015». І у нього вийшло, щоб мене! По-перше, емоції актора + нереальний і божественний CGI. По-друге, розкриття самого персонажа. Показати за такий короткий час орків абсолютно з іншого боку, полюбитися глядачу... Так, все це є на екрані. Він зміг. Ну і, звичайно ж, нерозлучний друже Дуротана по ігровому всесвіту – Оргрім "Молот Рока" (Роберт Казінскі) – теж з'явився на великому екрані. Обидва скажено гарні, як по акторській грі, так і за тими яскравим персонажам, яких жоден з них не запоров.

Але не все так спокійно в Орді,

а тому в ролі антагоністів будуть представлені і Гул'дан (Деніел Ву), і Чернорук Руйнівник (Кленсі Браун). Взагалі, до Гул'дану по всесвіту Варкрафта претензій мало. Там просто-таки по поличках все розкладено: що, як, навіщо і чому. На жаль, через скорочення екранного часу, в фільм багато чого не влізло, а дещо так і взагалі змінилося. Але так чи інакше, а нестачі в мотивації орк-шаман не відчуває. А тому і питань у мене до нього мало. Знову ж таки, ці палаючі зеленим полум'ям Скверни очі!

І найголовніше. Саме те, за що все так люблять Орду – це ж ороча мова!

Зізнаюся чесно, я був одним з тих (а я був не один!), Хто під час сеансу разом з орками кричав: Lok'tar ogar!.. А як же було круто хором, в один голос, майже співуче: Zag Zag! Zag Zag!

"Канон" / "Не канон"

Так, про це теж трохи поговорити варто.

Цілком зрозуміло, що міфологія ігрового всесвіту перейшла тільки частково зі свого первозданного вигляду в фільм. Чи погано це чи добре – складно сказати відразу. Час покаже. До речі, деякі ходи цілком собі виправдані. Зокрема історія Гарони (Пола Паттон) і взагалі все, що з нею пов'язано. У міфології мені ця історія не сподобалася. У фільмі все куди краще. І це стосується не тільки історії Гарони. Частково порушується доля Медіва, Кадгара, Андуіна і короля Ллейна...

І навіть сама сюжетна нитка Скверни в міфології пояснюється трохи інакше.

У всякому разі, пояснюється на відміну від фільма. Дуже сильно сподіваюся на цілу серію сіквелів, які будуть йти хоча б години по чотири, ну або кожен фільм на дві частини розбивати, чого вже там. Дункан Джонс і компанія Blizzard показали, що можна переносити ігрові всесвіти на великий екран якісно. А всім, т.зв. "відомим критикам" – йдіть-но ви до біса! Фільм відмінний і до перегляду строго рекомендується.

А тим часом син Дуротана і Драки (Анна Галвін) скалить свої дрібні ікла і не знає, яку велику долю йому належить зіграти в цій історії.

22 червня 2016,  12:24 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Фэнтези Дункана Джонса «Варкрафт» пусть и не стало популярным у себя на родине, но смогло заработать достаточно в мировом прокате, чтобы стать самой прибыльной экранизацией компьютерных игр всех времен.

Читати далі...
18 червня 2016,  17:25 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Несмотря на провальные сборы «Варкрафта» на родине, режиссер Дункан Джонс уже обсуждал возможность превращения этого фэнтези в трилогию.

Читати далі...
14 червня 2016,  10:41 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Сборы «Варкрафта» за первый уик-энд в Китае в 6 раз превысили сборы фильма на родине в США.

Читати далі...
9 червня 2016,  01:51 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Довгоочікувана і багатообіцяюча екранізація популярної комп'ютерної гри World of Warcraft, яка свого часу змусила прикипіти до екранів моніторів ціле покоління, нарешті, дісталася до українських кінотеатрів. І ось починається епічне протистояння Альянсу і Орди, боротьба за наш світ, в якому, здається, може вижити лише хтось один...

Режисер Дункан Джонс є новачком в жанрі фентезі, але його амбіції при створенні «Варкрафта» могли б вразити будь-кого. Він з головою поринув у створення цілого світу з його різними расами, магією і битвами, та й свою здатність бути переконливим оповідачем він вже довів раніше, знявши «Місяць 2112». Але у всьому цьому складному процесі він втратив щось дуже суттєве, що так і залишило витати «Варкрафт» над поверхнею багатого і чарівного світу, замість того, щоб зануритися в нього з головою.

Для тих, хто не грав днями безперервно в Warcraft, розібратися в основних героях цієї історії буде не так-то й просто, оскільки їх подання та введення в оповідання сумбурні і зім'яті, але поступово риси деяких персонажів проступають все чіткіше, дозволяючи навіть проникнутись до них симпатією.

Головним героєм «Варкрафта» виступає воїн Андуїн Лотар, права рука короля у військовому плані і брат дружини короля. Красень в масивних обладунках, йому просто судилося стати лідером людей, але і роль воєначальника його цілком влаштовує. Гуморний та простий, Лотар швидко виходить на передній план, вигідно виділяючись серед інших людських персонажів, але при перегляді не залишає відчуття, що він тільки грає роль бравого вояки, ховаючись за цією маскою і не показуючи себе справжнього. Особливо, це почуття посилюється після пережитого ним у фіналі, коли він тут же мало не миттєво повертається до колишньої бадьорості духу. Зірка «Вікінгів» Тревіс Фіммел досить впевнено тримається як на полі битви, так і з королем, але він так і не розкрив свого героя.

Орки приходять в світ людей зі своєї гинучої пустки за допомогою чорної магії Гульдана, що відкрила портал з допомогою життів полонених. І перше, що вони починають робити? Знищувати все навколо, беручи в полон усіх, хто потрапляє під руку: і жінок, і дітей. Режисер якось говорив, що прагнув врівноважити історію, щоб в рівній мірі були показані люди і орки, щоб глядач зміг співпереживати і тим, і іншим, але нехай тут орки і не такі, як у «Володарі кілець», їхню кровожерливість і ставлення до беззахисних і в рази менших людей, чиї села вони випалюють, не робить їм честі. Єдиним, кому це все не по душі, виявляється вождь Дуротан, але незважаючи на те, що він нібито великий лідер, ніхто з його племені не бажає підтримати і вже тим більше домовлятися з людьми про мир. Такий ось парадокс. Зате якщо при створенні Гульдана від актора Деніела Ву майже нічого не залишилося, то Тобі Кеббелл шикарно «зрісся» зі своїм Дуротаном, якого з цікавістю розглядаєш до кінця фільму. Ось, де симбіоз людини і технології захоплення руху проявився у всій красі.

Люди також не пасуть задніх у магії, представляючи свого Зберігача Медива і талановитого хлопця Кадгара, який кинув навчання, але не розгубив свій талант. Обидва Бен Фостер і Бен Шнетцер інтригують своїми персонажами, оскільки не можу згадати, коли в останній раз на екрані була присутня така красива і могутня магія, але одночасно вони обидва якісь невпевнені і здаються слабкими, незважаючи на свою силу. Адже сила великого мага не тільки в синіх імпульсах світла, які він викликає, а й в тому, як він себе подає і без них.

Король і королева Азерота Ллейн Рінн і Леді Тарія дуже по-королівськи виглядають у своїх покоях з золотими левами, але в якості променя надії для свого народу в темні часи вони доволі посередні. Домінік Купер і Рут Негга набагато більш крутою парою виглядають в новому серіалі «Проповідник», ніж тут, на троні Азерота.

Центральну роль в «Варкрафті» грає також полуорчиха Гарона, яка в силу своєї змішаної крові не може знайти собі місця ні серед орків, ні серед людей. Потішена людською добротою, Гаронна навіть закохується в Лотара, але через свою дурість і підступність сценаристів робить все, щоб головний герой не просто не був з нею, а й зненавидів її. Хоча Полі Петтон навіть дуже пасує такий зеленуватий відтінок шкіри і невеликі ікла, але її героїня з тієї ж «Місії неможлива: Протокол Фантом» набагато більш цільна, крута і варта називатися героїнею, ніж Гарона.

Ще двома незабутніми орками на екрані виступають кращий друг Дуротана Оргім, котрий лисий і з великим молотом, і пособник Гульдана Чорнорук Руйнівник, котрий з масивними наплічникам і кільцем у носі. Втілили їх Роберт Казінскі до речі, великий шанувальник гри Warcraft, і Кленсі Браун, чия фільмографія скоро перевалить за 250 ролей, і зробили вони це чудово, оскільки їх другопланові герої чи не єдині, які знаходиться в цій історії-на своєму місці.

Як для першої частини потенційної франшизи, яку і зняли буквально першою частиною, де сюжет лише починає розвиватися і навіть не намагається поставити хоч якусь виразну крапку, «Варкрафт» досить слабкий і добігає до фінішу, як захеканий марафонець. Кінокартина почасти нагадує «Бетмен проти Супермена» – багато шуму, зовнішнього пафосу і завищених очікувань, але сирий сюжет, метання з боку в бік, і непереконливі персонажі псують все враження. А під кінець Джонс, мабуть, надихався «Грою престолів», оскільки були вбиті не тільки непотрібні і ніякі персонажі, а й ті, яких хотілося б побачити в продовженні, якщо воно справді буде.

Не залежно від того, скільки серед нас шанувальників гри Warcraft, більшість з нас любить жанр фентезі і піде дивитися її екранізацію саме з цієї причини. Але ми любимо фентезі не тільки через гучні спецефекти, хай якими б крутими вони не були, та й не за грим або детальні костюми, що теж не зайве. Ми любимо фентезі за справжніх героїв і справжнє протистояння добра і зла, до якого нас підводять із завмиранням серця. А цього тут, на жаль, не спостерігається.

Взявшись за екранізацію популярної комп'ютерної гри і пообіцявши революцію на даному полі битви, варто пам'ятати про те, що важливо при цьому не тільки створити переконливих величезних орків з дредами і ірокезами, але і вкласти в них щось суттєве.

5 червня 2016,  19:52 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Зірки «Warcraft: Початок» Тревіс Фіммел, Тобі Кеббелл і режисер Дункан Джонс розповідають про Лотара та Дуротана, головних героїв очікуваної екранізації популярної комп'ютерної гри, їх мотиви в цій історії і показують деякі цікаві закулісні моменти зі зйомок.

В українських кінотеатрах з 9 червня.

27 травня 2016,  14:35 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Режисер Дункан Джонс і творці спецефектів «Warcraft: Початок» показують, яку роботу вони зробили над цим пригодницьким фентезі.

В українських кінотеатрах з 9 червня.

25 травня 2016,  10:06 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Режисер Дункан Джонс і продюсери «Warcraft: Початок» розповідають про створення одного з найбільш очікуваних фільмів літа.

В українських кінотеатрах з 9 червня.

19 квітня 2016,  15:43 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Презентуємо новий трейлер епічного фентезі «Warcraft: Початок».

Культова гра Warcraft оживає на великому екрані у масштабному величному фентезі! Дія відбувається в Азероті, місці, де зароджуєтся конфлікт між расою орків і расою людей. Два світи зійдуться у смертельному двобої, і кожен з них буде намагатися вижити і врятувати власний дім. Чи вдасться людям стримати навалу ворога надпотужної сили, на боці якого виступають демонічні сили? Дивовижний всесвіт Warcraft - це візуальні ефекти нового покоління і захоплива епічна історія великого протистояння.

У кінотеатрах України з 9 червня.