Форум

Тема: Цікаво, такі народжуються?

Форум > Загальне > Розмови про кіно

Chubzik

10 вересня 2025, 23:17

У світі дуже багато людей різних типів, характерів.. хтось живе ради себе, все більше і більше збагачується, хтось спокійно може забрати життя іншої людини, а хтось кладе своє здоров'я, час для того щоб допомагати бідним, знедоленим. Цікаво, людина від народження зла, жадібна, заздрісна? Чи такими стають?

0 / 0 
Mark159 в ответ на Chubzik

11 вересня 2025, 00:16

Складно відповісти однозначно, чи народжується людина вже злою або доброю. Я схиляюсь до думки, що ми не народжуємося з якимось готовим набором якостей. Кожен з нас — це, по суті, чистий аркуш, і те, що на ньому буде написано, залежить від багатьох факторів.

Коли дитина зростає, її оточення, виховання, пережитий досвід — усе це формує характер. Якщо людина з дитинства бачить жадібність, заздрість і байдужість, вона може перейняти ці якості. І навпаки, якщо її оточує турбота, співчуття та допомога, вона, швидше за все, виросте чуйною. Це не означає, що ми несемо повну відповідальність за свої вчинки, але це пояснює, чому одні люди стають злими, а інші – добрими.

Врешті-решт, завжди є вибір. Навіть якщо життя було складним, можна зробити свідоме зусилля, щоб допомагати іншим, а не шкодити. Це, на мій погляд, і є справжня сила людини — здатність обирати добро, навіть якщо це нелегко. Дуже добре, що в сучасному світі є багато людей, які займаються благодійністю. Це, наприклад, такий рух, як Щедрий Вівторок https://givingtuesday.ua/ це ініціатива, яка об'єднує мільйони людей по всьому світу навколо благодійності. Тому я вірю що кожен може змінитися завдяки таким прикладам.

0 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...