Форум

Тема: В підвалі з'явилася сирість - що робити?

Форум > Загальне > Розмови про кіно

ivanivanov

29 квітня 2025, 21:44

Ми щойно купили будинок, і після перших сильних дощів помітили, що в підвалі з'явилася сирість. Розумію, що потрібно робити гідроізоляцію, але не уявляю з чого почати. Чи є сенс у внутрішній гідроізоляції? Чи краще все-таки копати й робити зовнішню? Порадьте, як краще захистити підвал від води, щоб не зіпсувалась конструкція.

0 / 0 
anna_griban

29 квітня 2025, 21:45

Можу сказати з власного досвіду, що ігнорувати проблему точно не варто. Якщо волога вже пішла, з часом це тільки погіршиться — грибок, тріщини в стінах, неприємний запах. Ми робили комплексну гідроізоляцію — і ззовні, і всередині. Все залежить від доступу до фундаменту та рівня грунтових вод. Якщо зовнішні роботи технічно складні або дорогі, тоді внутрішня гідроізоляція теж може дати дуже хороший ефект, але її треба робити правильно і з якісними матеріалами.

0 / 0 
ТоТ

29 квітня 2025, 21:46

Я колись відкладав цю справу, і дарма. Потім вийшло дорожче переробляти. Внутрішню гідроізоляцію робили минулої осені — зсередини обробляли стіни та підлогу спеціальними проникаючими сумішами. Ще ставили дренажний насос. Після цього навіть у період злив жодного натяку на вологу. Головне — знайти фахівців, які в цьому розуміються. Бо сам експериментував — не допомогло. А от коли замовив у спеціалізованій фірмі, проблема зникла.

0 / 0 
Mark159

29 квітня 2025, 21:49

Ми також нещодавно стикались з подібною ситуацією, коли почала проступати вода в підвалі. Зовнішню гідроізоляцію зробити було складно, тому вирішили зосередитись на внутрішній. Насамперед шукали перевірене рішення, бо хотіли не просто замазати тріщини, а комплексно вирішити проблему. У підсумку замовили внутрішню гідроізоляцію підвалу у компанії СЗБК. Вони використовують сучасні матеріали, зокрема гідроізоляційні суміші, що глибоко проникають у бетон. Роботи провели швидко, залишили чистоту після себе, дали гарантію. Уже третій місяць — у підвалі сухо, температура стабільна, запахів нема. Якщо хтось шукає надійне рішення — можу щиро рекомендувати.

0 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...