Форум

Тема: Чи впливає вітамін Д на чоловічу фертильність?

Форум > Загальне > Розмови про кіно

Mark159

22 квітня 2025, 18:41

Останнім часом я все частіше стикаюся з інформацією про вплив дефіциту вітаміну D на чоловічу фертильність. Зокрема, зустрічав статті, де стверджується, що недостатній рівень цього вітаміну може призводити до зниження якості сперми, зменшення рухливості сперматозоїдів і навіть впливати на рівень тестостерону. Це питання для мене дуже актуальне, оскільки ми з дружиною вже тривалий час намагаємося стати батьками, але поки безрезультатно. Хотілося б дізнатися, чи дійсно існує науково доведений зв’язок між рівнем вітаміну D і чоловічим безпліддям, які механізми впливу цього вітаміну на репродуктивну систему чоловіків, і чи може прийом добавок, наприклад, Детрімаксу, реально покращити показники сперми або підвищити шанси на зачаття. Можливо, хтось має власний досвід або поради щодо цього питання?

0 / 0 
ТоТ

Я розумію твоє хвилювання, бо сам проходив через подібну ситуацію. Коли ми з дружиною не могли зачати дитину, лікар порадив здати аналізи на гормони й вітаміни, зокрема на вітамін D. Виявилося, що у мене був помірний дефіцит. Після консультації я почав приймати вітамін D3 у вигляді Детрімаксу, а також змінив раціон і додав більше фізичної активності. Через кілька місяців повторні аналізи показали покращення не лише рівня вітаміну D, а й основних показників спермограми — кількість і рухливість сперматозоїдів зросли. Лікар пояснив, що вітамін D впливає на синтез тестостерону та якість сперми, а його дефіцит може бути одним із факторів безпліддя. Звісно, це не панацея, але комплексний підхід і контроль рівня вітаміну D справді можуть допомогти.

0 / 0 
Mark159

Я теж читав, що вітамін D може регулювати вироблення статевих гормонів і впливати на роботу яєчок. Але цікаво, чи є якісь рекомендації щодо оптимальної дози для чоловіків із проблемами фертильності, і чи потрібно контролювати рівень вітаміну D під час прийому добавок? Також хвилює питання тривалості курсу — чи достатньо одного-двох місяців, чи варто приймати довше?

0 / 0 
ТоТ

22 квітня 2025, 18:42

Ти ставиш дуже правильні питання, бо самостійний прийом навіть вітамінів краще погоджувати з лікарем і контролювати аналізами. Оптимальна доза вітаміну D для чоловіків із низькою фертильністю підбирається індивідуально, але часто лікарі рекомендують прийом 2000–4000 МО на добу, залежно від початкового рівня 25(OH)D у крові. Важливо періодично здавати аналізи, щоб уникнути як дефіциту, так і передозування. Курс зазвичай триває від 3 до 6 місяців, але все залежить від динаміки показників. Якщо хочеш отримати більше перевіреної інформації про роль бесплодия мужчин + витамина D https://detrimax.ua/re-sistema/bezpliddya-u-cholovikiv/ у чоловічому безплідді, механізми впливу, сучасні дослідження та поради щодо застосування Детрімаксу, рекомендую відвідати офіційний сайт Детрімакс зібрано багато корисних матеріалів, наукові статті, пояснення щодо дозувань і взаємодії з іншими препаратами. Тут ти знайдеш і практичні поради, і відповіді на поширені питання, що допоможе приймати рішення обґрунтовано та безпечно.

0 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...