Форум

Тема: Як зробити зовнішнє освітлення території?

Форум > Загальне > Розмови про кіно

Mark159

21 квітня 2025, 20:26

Сусіди по дачі вже всі обставили свої подвір’я сучасними ліхтарями, й тепер моє обійстя виглядає як темна пляма на карті. Хочу грамотно підійти до питання зовнішнього освітлення — не просто наляпати кілька прожекторів, а зробити це з розумом: зони підсвітки доріжок, декоративне підсвічування дерев, безпека біля воріт. Дуже важливо, щоб світильники були з вологозахистом, витримували наші зимові морози, не ламалися від першого дощу і не "їли" забагато електрики. Цікавлять і моделі з датчиками руху, і ті, що працюють на сонячних батареях — але хочу якість, не китайське ноунейм. Порадьте, будь ласка, де можна подивитись асортимент, і щоб ціни були не космічні, а людські.

0 / 0 
ТоТ

Я свого часу теж обирала зовнішнє освітлення з урахуванням практичності й краси, бо вночі має бути не лише видно, а й гарно. Не женись одразу за дешевим — ліпше взяти надійне з гарантією, бо замінювати потім клопітно. Гарні вуличні світильники — це ті, що мають IP65 або вище, а ще краще, щоб корпус був металевий, а не пластмасовий, тоді точно зиму переживе. У нас біля альтанки стоїть ліхтар на сонячній батареї — економно й дуже зручно. Та головне — обирай не лише серцем, а й очима: дивися приклади встановлення, читай відгуки, не ведись на акції.

0 / 0 
Mark159

Про IP65 не знав — це корисно. І справді, краще один раз добре купити, ніж кожен рік щось міняти. Тепер головне знайти сайт або магазин, де все це є в одному місці: і для доріжок, і для фасаду, і на сонячних батареях. Може, щось порадите?

0 / 0 
ТоТ

21 квітня 2025, 20:27

Можу щиро порекомендувати сайт Novalight — там дуже гарний вибір саме для зовнішнього освітлення території Я сама звідти замовляла два фасадні світильники та один на сонячній батареї для клумби, й усе прийшло швидко, якісно запаковане, і працює вже другий рік без нарікань. Дуже зручно, що можна обрати по типу встановлення — на стіну, у ґрунт, або підвісні. Є прожектори з датчиками руху, ліхтарі з класичним дизайном і сучасні мінімалістичні моделі. До кожного товару вказано IP-рівень, тип живлення, потужність і навіть кут розсіювання світла. А ще на сайті є приклади реалізованих об’єктів — можна надихнутися. Ціни не захмарні, а якість достойна. Якщо хочеш облаштувати подвір’я зі смаком — це саме той ресурс.

0 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...