Форум

Тема: Які причини діареї в котів?

Форум > Загальне > Розмови про кіно

wisariv

16 квітня 2025, 12:12

Зіткнувся з проблемою — у мого кота діарея вже другий день. Раніше такого не було, харчування майже не змінював. Можливо, щось підхопив або реакція на корм? Я вже переймаюся, бо не знаю, чи варто одразу бігти до ветеринара, чи можна ще трохи поспостерігати. Може, хтось стикався з такою ситуацією? Які можуть бути причини діареї у котів і що ви порадите робити в перші дні, поки симптоми не надто гострі?

0 / 0 
gokige

У мене таке було з котом після зміни корму — перейшли з одного бренду на інший занадто різко. Через добу почалася діарея, та ще й з апатією. Ветеринар сказав, що новий корм потрібно вводити поступово — додавати по трохи до звичного. Прописали пробіотики, через пару днів стало краще. Тепер завжди уважно дивлюсь на склад і не міняю корм без потреби. Якщо діарея довше трьох днів — краще не тягнути й не експериментувати вдома.

0 / 0 
rehesik

Мій кіт мав діарею через глисти — навіть не підозрював, бо зовні виглядав нормально. Пройшли обстеження, дали глистогінне, і буквально за день-два стілець нормалізувався. З того часу раз на квартал проводжу профілактику. Також чув, що причиною може бути навіть стрес — переїзд, новий мешканець у домі чи гучні звуки. І ще — завжди слідкуйте, щоб кіт не мав доступу до їжі зі столу, навіть якщо просить. Варене чи смажене — це не для них.

0 / 0 
misasa

16 квітня 2025, 12:13

Маючи вдома кота з чутливим шлунком, я вже знаю — навіть незначна зміна в раціоні або зіпсована їжа можуть спричинити діарею. Іноді причина криється в банальному переїданні чи новому ласощі, яке не підійшло. Дуже корисну та детальну інформацію я знайшов у блозі торгової марки PURINA — є стаття, присвячена саме діареї у котів https://www.purina.ua/articles/cats/health/digestion/diarrhoea-in-cats Там чітко розписано, які можуть бути причини — від харчових до інфекційних, і коли варто звернутись до ветеринара.

Також є поради, як допомогти тварині в перші години: що дати, як забезпечити доступ до води, на що звернути увагу в поведінці. Якщо у вас така проблема — обов’язково загляньте туди, блог написаний з урахуванням ветеринарних рекомендацій, а не просто на око.

0 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...