Форум

Тема: Хтось вже займався облаштуванням дренажу?

Форум > Загальне > Розмови про кіно

Mark159

4 квітня 2025, 13:59

Шукаю поради від тих, хто вже займався облаштуванням дренажу на присадибній ділянці. Зараз готую ґрунт до закладки дренажної системи, й багато хто радить обов’язково використовувати геотекстиль. Але ж є різна щільність, матеріали, виробники, і я вже зовсім не розумію, що краще вибрати, щоб система не засмічувалась і прослужила довго.

0 / 0 
ТоТ

4 квітня 2025, 14:00

Геотекстиль — річ обов’язкова в дренажних роботах, бо він захищає систему від замулення. Для дренажу краще брати нетканий геотекстиль щільністю 100–150 г/м². Він добре пропускає воду, але при цьому затримує ґрунт. Я використовував щільність 120, і вже кілька років система працює бездоганно.

0 / 0 
Mark159

4 квітня 2025, 14:00

А чи є сенс переплачувати за дорожчі бренди, чи можна обійтись більш доступними варіантами? Бо деякі магазини пропонують наче ті самі параметри, але ціна вдвічі вища. Просто не хочеться купити щось неякісне і потім усе переробляти знову.

0 / 0 
ТоТ

4 квітня 2025, 14:01

Зрозуміло. Бренд, звісно, має значення, але важливіше звертати увагу на реальні технічні характеристики геотекстилю для дренажу: щільність, водопроникність і міцність на розрив. Є й недорогі, але перевірені варіанти. Я замовляв на Водоленд — і можу щиро порадити. Там чітко вказано параметри кожного виду геотекстилю, є консультації і знижки при купівлі великих обсягів. До речі, якість товару повністю відповідає опису: рулон рівний, без дефектів, щільність відповідає заявленій, зручно різати та монтувати. Плюс усе прийшло дуже швидко й без затримок. Для дренажу — саме те, що потрібно, без переплат за "брендову" етикетку.

0 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...