Рецензії, в яких згадується Емі Бет Шумер

26 травня 2018,  13:44 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Останні кілька років американська комедіантка Емі Шумер відчайдушно намагається підкорити великий екран, і після «Дівчини без комплексів», що непогано заробила і «Безсоромної подорожі», що провалився, вона вирішує привабити до кіно жінок картиною з меседжем в дусі боді-позитив «Красуня на всю голову». І українська локалізація її назви виявилася досить точним описом того, що вас чекає в цьому фільмі.

Читати далі...
12 серпня 2015,  17:13 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Хто така Емі Шумер? Якщо ви не є великим шанувальником американського стенд-апу або не дивіться серіал «Всередині Емі Шумер», які зібрали купу номінацій на «Еммі», то навряд чи щось про неї чули. Хіба тільки бачили її провокаційну фотосесію з персонажами «Зоряних воєн». Також ні? Тоді знайомтеся, оскільки ця міс вирішила підкорити і великий екран...

Виступивши автором сценарію свого дебютного фільму, Шумер обзавелася Джуддом Апатоу в якості режисера і на високих підборах і у коротких спідницях пострибала підкорювати кіно. А розповісти всьому світу вона вирішила історію про те, як дівчина, що спить з усіма без розбору, зустрічає пристойного хлопця, який бажає з нею серйозних стосунків. Дуже зворушливо, чи не так?

Головну героїню не за випадковим збігом звуть Емі, через що виникає підроблене відчуття напів-реалістичності того, що відбувається, хоча очевидно, що Емі Шумер просто залишається тут у своєму звичайному образі. Вам вона або подобається, або, швидше за все, після перегляду «Дівчини без комплексів» теплих емоцій вона у вас не викличе. Приємне у цій актрисі в даному фільмі знайти складно. Емі здається милою і навіть викликає симпатію, коли щиро посміхається, але це відбувається дуже рідко. Постійно відчувається, що на ній знаходиться маска, і побачити її справжню героїню, просту, самою собою так і не вдається.

Того самого доброго хлопця, який повинен наставити головну героїню на істинний шлях у відносинах і житті, втілив Білл Хейдер. Успішний лікар Аарон, що допомагає спортсменам знову бігати по залу, він якимось дивом потрапляє під чари Емі і, підкорений її безпосередністю, намагається їй показати переваги відносин з одною люблячою тебе людиною.

Поки Емі і Аарон зустрічаються, на екрані то тут, то там миготять різні зірки спорту. Найбільша роль з них дісталася Леброну Джеймсу безпосередньо перед глядачем в образі турботливого друга Хейдера. Разом вони виглядають ну просто, як найкращі подруги. А що тут забули Тільда Суінтон з «модним» макіяжем і Езра Міллер, чия фінальна сцена є одним із самих незручних видовищ, показаних на екрані в цьому році, взагалі не зрозуміло. Навряд чи прихильники драми «Щось не так з Кевіном» могли очікувати, що возз'єднання цих акторів у кіно відбудеться у такому вигляді. І якщо Суінтон поява в образі недалекої стерви можна пробачити, то Міллеру доведеться активно реабілітуватися в найближчому майбутньому. Добре, що у нього вже є Флеш. А Деніел Редкліфф і Маріса Томей розігрують тут один з найбільш безглуздих фейкових фільмів у фільмі.

Чи отримаєте ви задоволення від перегляду цього кінокартини залежить від вашого ставлення до Емі Шумер, творчості Джудда Апатоу і до штампованих американських мелодраматичних комедій. І начебто «Дівчина без комплексів» намагається бути нестандартною, адже тут вже не хлопець, який спить з усіма під ряд, а дівчина. Вона розповідає про те, що живе, як хоче, але судячи з того шоку, в якому вона прокидається на початку, не знаючи, де вона і з ким знову переспала, навряд чи можна її назвати дорослою, здатною відповідати за своє життя. Та й на щасливу людину Емі зовсім не схожа, але і міняти нічого не хоче. В принципі, нехай собі живе, як їй заманеться, але коли доводиться за цим спостерігати цілих 2 години, що для будь-якої комедії є перебором, то виникає бажання її розворушити, щоб вона, нарешті, озирнулася навколо і побачила, у що перетворює своє життя.

Так званий «гумор» кінокартини активно використовує стереотипи про те, що качки – тупі, спортсмени – тупі, хоча тут всі навколо – тупі, одна Емі просто молодець. Правда, вона веде себе, як дитина, така, що зловживає алкоголем і наркотиками. З одного боку Шумер намагається висміяти типові голлівудські мелодрами, але в результаті її історія з головою грузне в їх штампах. Сюжет скаче від комедії безрозсудливості до сімейної драми, потім стрибає до буфонади, намагаючись охопити все і задовольнити всіх глядачів, і сентиментальних і циніків. Ось так блондинка Емі і проноситься по фільму, збиваючи всіх з ніг.

Споглядання на великому екрані відсутності комплексів у Емі Шумер навряд чи можна назвати приємним видовищем, над яким можна по-доброму посміятися.