Рецензія на фільм «Різдвяні хроніки 2»
Нова святкова казка від Кріса Коламбуса

2 грудня 2020,  01:45 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Ми всі знаємо режисера Кріса Коламбуса завдяки культової різдвяної дилогії «Сам удома» і «Сам удома 2», без якої не обходиться жоден Новий рік, а також завдяки казковим фентезі «Гаррі Поттер і філософський камінь» і «Гаррі Поттер і таємна кімната», які цілому поколінню подарували чарівне дитинство. Але в 2015 році він зняв провальну комедію «Пікселі» і з тих пір пішов в продюсування. На щастя, його режисерський перерву виявився недовгим. Він погодився зняти для Netflix продовження фентезі «Різдвяні хроніки», яке продюсував в 2018 році, і якщо ви теж любите новорічні свята так сильно, як головна героїня цих фільмів, то і сиквел «Різдвяні хроніки 2» вас точно порадує і викличе бажання тут же бігти наряджати ялинку.

У святковому фентезі «Різдвяні хроніки» головними героями історії були брат та сестра Тедді і Кейт Пірси, яким пощастило познайомитися зі справжнім Сантою Клаусом, відправитися разом з ним в незабутній політ на санях і навіть врятувати Різдво. З тих пір пройшло два роки, і на це Різдво вони разом зі своєю мамою, її бойфрендом та його сином Джеком летять в теплу країну, від чого Кейт (Дербі Кемп) зовсім не в захваті, оскільки любить снігову атмосферу Різдва. І ще вона дуже сумує за батьком, який загинув перед подіями першого фільму, і не хоче приймати нового бойфренда мами, хоча той і є хорошим та дбайливим чоловіком. Вирішивши втекти з курортного готелю, Кейт чарівним чином знову потрапляє у село Санти (та місіс Клаус), де їй вдруге доведеться врятувати Різдво, яке збирається викрасти підступний Грінч, вірніше лиходій Белснікель.

Оскільки старший брат Кейт Тедді (Джуда Льюїс) виріс, і тепер його більше цікавлять дівчата, ніж Санта Клаус, компанію Кейт у другій подорожі на Північний полюс складає її новий молодший брат Джек, син бойфренда її мами. Ця роль дісталася акторові Джазіру Бруно, якого нещодавно можна було побачити в головній ролі у фентезі «Відьми», але в «Різдвяних хроніках 2» його персонаж вийшов набагато веселішим та жвавішим, ніж у казці Роберта Земекіса. На початку сиквела він постає скромним алергіком, який всього боїться, але пригоди на Північному полюсі змусять його повірити в себе та зроблять в душі справжнім героєм.

В образах Санти і місіс Клаус в «Різдвяних хроніках 2» повертаються харизматичні Курт Рассел та Голді Говн, які є подружжям і в реальному житті, і з них вийшла просто культова пара чарівників з Північного полюса, яка цілий рік працює над тим, щоб у всього світу було чудове Різдво. У першій частині у місіс Клаус було не так багато екранного часу, але сиквел це виправив, показавши, що Різдво – це і її заслуга теж. Та й в цілому Рассел та Говн настільки чудово вжилися в образи Санти і місіс Клаус, які влаштували Кейт і Джеку такий теплий прийом, що після перегляду фільму вам теж захочеться потрапити до них у гості на Північний полюс.

Тим часом роль підступного Белснікеля дісталася акторові Джуліану Деннісону, якого ви можете знати завдяки ролі тінейджера-мутанта з проблемами з гнівом Рассела Коллінза, також відомого як Вогняний кулак, в супергеройському фільмі «Дедпул 2». Белснікель колись давно і сам був одним з ельфів Санти, і вони разом винаходили з ним іграшки до Різдва, але потім він став пустувати та влаштовувати капості іншим ельфам, за що у був покараний – перетворений на людину. В принципі Белснікель багато в чому схожий на Вогняного кулака, тільки цей лиходій відповідає дитячому рейтингу фільму Коламбуса. Звичайно, дорослому глядачеві його сюжетна арка зрозуміла наперед, але це ж дитяче фентезі, в якому добро завжди перемагає зло, і у випадку Белснікеля все закінчується саме так, як і повинно закінчуватися у Різдво – зі святковим оптимізмом та вірою у краще в людях.

У Коламбуса вийшло зняти не просто цікавий і просякнутий духом Різдва, магії та чудес сімейний фільм, а справжній різдвяний блокбастер, який би відмінно виглядав на великому екрані (якби його випускали кінотеатри, а не Netflix). Оскільки спецефекти тут на вищому рівні, як і вся візуальна складова «Різдвяних хронік 2». Вас точно підкорить подорож у село на Північному полюсі, де завжди панує Різдво, йде сніг, усе прикрашено гірляндами і під ногами бігають натовпи неймовірно милих ельфів, які здатні розтопити серце навіть найзапекліших Грінчів. На додаток дане фентезі підходить для перегляду всією сім'єю, навіть якщо у вас маленькі діти. Воно вчить долати горе, цінувати рідних людей, бути відважними та навіть в найважчі часи не забувати вірити в диво. Нам всім зараз це не завадить.

Якщо 2020 рік остаточно вас довів, вмикайте спочатку фільм «Різдвяні хроніки», а на наступний день подивіться в колі сім'ї (або самі, з чашкою гарячого чаю в обіймах) «Різдвяні хроніки 2», щоб хоч ненадовго позбутися стресу, посміхнутися та відчути, що казка поруч.

6922 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: