«Проклята»: 11 цікавих фактів про новий фентезійний серіал від Netflix

19 липня 2020,  16:15 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Цієї п'ятниці, 17 липня, стримінговий сервіс Netflix поділився з шанувальниками жанру фентезі своїм новим серіалом «Проклята», натхненним легендою про короля Артура. І ми зібрали про нього 11 цікавих фактів, про які ви навряд чи чули.

1. Серіал «Проклята» є екранізацією однойменного графічного роману Френка Міллера і Тома Вілера, які особисто займалися його адаптацією для Netflix і виступають творцями даного серіалу.

2. Основою роману стала легенда про короля Артура та його меч Екскалібур, але в цей раз вона буде розказана з точки зору чарівниці Німуе, майбутньої Леді озера.

3. Крім Німуе, постійними героями серіалу виступають молодий король Артур (Девон Террелл), його батько Утер Пендрагон (Себастьян Арместо) і легендарний чарівник Мерлін (Густаф Скарсгард).

4. Виконавиця головної ролі Кетрін Ленгфорд записала для серіалу пісню «I Could Be Your King», яка перекладається як «Я можу стати вашим королем». Чому не королевою? Тому що в стародавні часи в Англії не було правлячих королев і влада асоціювалася саме зі словом «король».

5. Зарубіжні критики прийняли серіал «Проклята» дуже тепло. Рейтинг його 1 сезону на сайті Rotten Tomatoes склав 72% позитивних рецензій (на підставі 29 рецензій критиків).

6. Ленгфорд стала відомою, зігравши головну роль в іншому серіалі від Netflix під назвою «13 причин чому». І «Проклята» є її першою головною роллю в серіалі з тих пір.

7. Для актриси роль Німуе стала першою роллю в кар'єрі, для виконання якої їй знадобилася гарна фізична форма, оскільки її героїні доводиться «їздити на конях, битися на мечах та бігти крізь палаючі речі».

8. На відміну від Німуе з торішнього фентезі «Хеллбой», яку втілила на великому екрані Мілла Йовович, Німуе у втіленні Ленгфорд є позитивною героїнею, а не лиходійкою.

9. В інтерв'ю для POPSUGAR Ленгфорд сказала, що для неї Німуе «є втіленням хоробрості» і що по ходу розвитку подій «їй належить здійснити непросту подорож, що складається з особистої втрати та особистісного росту, а також подолати багато перешкод».

10. На примірках Ленгфорд давали різного виду мечі, щоб побачити, який їй підійде. У їхньому числі були мечі Рассела Кроу з «Гладіатора», Тімоті Шаламе з «Короля» та Кріса Пайна з «Короля поза законом». І вона була дуже щаслива отримати свій власний «меч Кетрін Ленгфорд з" Проклятою "».

11. Дебютний сезон серіалу «Проклята» складається з 10 серій. Поки невідомо, чи продовжать його на 2 сезон, оскільки Netflix може рахувати цифри і динаміку переглядів від декількох тижнів до місяця.

2679 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: