Біографія Артура Смольянінова

Народився 27 жовтня 1983; Москва, СРСР (Росія)
Зріст: 174 см

Біографія Артура Смольянінова

Смольянінов Артур Сергійович народився 27 жовтня 1983 року в Москві. Дитинство і юність провів у місті Корольов. У кіно його відкрив Валерій Прийомихов. Фільм «Хто, якщо не ми» вийшов в 1998 році, а коли проходили зйомки, Артуру було чотирнадцять.

Після закінченої екстерном школи в 16 років з першого заходу поступив в РАТМ (колишній ГИТИС) на акторське відділення режисерського факультету (майстерня Л. Є. Хейфеца) і в 2004 році закінчив його, маючи за плечима майже десяток робіт у кіно і на телебаченні.

Відразу після вдалого кінодебюту у фільмі «Хто, якщо не ми» зіграв у вельми жорсткому фільмі «Тріумф». Широку популярність акторові принесла роль Лютого у фільмі про афганську війну «Дев'ята рота».

Артур Смольянінов був прийнятий в трупу театру «Современник» в 2006 році. У дипломних спектаклях грав папу в «Сімейних ситуаціях» Б. Срблянович, Вихорева в «Не в свої сани не сідай» О. М. Островського.

У сьогоднішньому репертуарі артиста - Солоний у виставі «Три сестри» А. П. Чехова, Датський король в «Ще раз про голого короля» Леоніда Філатова, Помпей і Гонець у виставі «Антоній & Клеопатра. Версія »Олега Богаева і Кирила Серебренникова за мотивами У. Шекспіра, принц Гіальмар в« Мален »Моріса Метерлінка.

Артур Смольянінов входить до ради піклувальників фонду «Подаруй життя», організованого Чулпан Хаматової і Діною Корзун, що допомагає дітям з онкогематологічними захворюваннями. Неодноразово брав участь у благодійних акціях, його дуже люблять діти.