Новини фільмів, в яких згадується Жерар Депардьє

19 червня 2015,  11:40 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

На прес-конференції за участю організаторів 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю була оголошена офіційна програма цього року. Загалом туди увійшло 90 фільмів з 34 країн.

Президент кінофестивалю Вікторія Тігіпко зазначила, що його особливим акцентом в цьому році є жіночий тренд: 

Тема прав жінок звучала на багатьох кінофестивалях, там виступали такі яскраві і сильні жінки, що представляють кіно, як Сальма ХайєкЖюльєт БіношКейт Бланшетт, а також багато інші жінки, які й давали майстер-класи, і виступали в своїх блогах на сайтах, даючи теми для роздумів про те, як важлива підтримка дівчатам і жінкам, як важливо актрисам, режисерам, сценаристам, які перебувають на різних етапах своєї кар'єри, підтримувати один одного і піднімати дану тему в кіноіндустрії.

На ОМКФ-2015 відсоток фільмів, знятих жінками, становить 30%, що навіть перевищує кількість жіночих заявок на більш відомих кінофестивалях.

Читати далі...
23 травня 2015,  11:49 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Пятница выдалась в Каннах довольно любопытной, ведь на кинофестиваль прибыли всемирно известные Тим Рот и Жерар Депардье со своими новыми фильмами, представленными в рамках Конкурса.

Молодой мексиканский режиссер Мишель Франко представил вчера на Каннском кинофестивале свою драматическую историю «Chronic» («Хронический»). В ней Тиму Роту приходится справляться со смертью и грустью, поскольку он работает медбратом, заботясь о неизлечимых больных, и слишком многое отдает работе и пациентам.

Режиссер рассказал, что его новый фильм пропитан реализмом:

Как и в моих прошлых фильмах, тон повествования реалистичен, насколько это возможно. Медсестры и медбратья – аутентичные медработники, именно так они и могут выразить привязанность и преданность к своей работе.

Читати далі...
25 жовтня 2013,  19:17 | Новини фільмів | Автор: SpaceMonkey

Жерар Депардьє давно захоплений російською літературою і взагалі Росією. Виконавши ролі знаменитих французів - Бальзака, Дюма, Дантона - він почав думати про героїв російської літератури та історії: братів Карамазових, Порфирія Петровича з «Злочину і покарання», Ємельяна Пугачова і Григорія Распутіна. Зіграти Распутіна Депардьє мріяв останні п'ятнадцять років. Він буквально марив цим персонажем і не раз обговорював його зі свої другом, знаменитим французьким фахівцем з російської історії письменником Анрі Труайя. Зрештою, Депардьє сформував свій особистий погляд на особистість цього, можливо, найзагадковішого персонажа російської історії ХХ століття.

Таким, як Распутін, вірять ! Я знаю, що кажу, адже я виріс поруч з такою людиною - моя бабуся була цілителькою. Коли перестаєш сподіватися на лікарів, і навіть молитви вже не допомагають, ми йдемо до того, хто нас врятує. До такого, як Распутін. У Распутіна був дар - він умів заспокоїти будь-який біль і повернути людям віру. Він був частиною Росії, і до того ж в дуже цікавий час. Він опинився в самому епіцентрі інтриг. Але я ні за що не повірю, що сам Распутін думав якось вплинути на події в політиці: скинути царя, або навпаки - зміцнити монархію. Нісенітниця! Не було в ньому цього, він був простим нормальним мужиком, і інтриги його не цікавили. До того ж, не забувайте, він був глибоко віруючою людиною. І віра йому далася нелегко, він довго йшов до неї: слухав старців, без кінця молився...

Жерар Депардьє

У ролі Распутіна Жерар Депардьє виявився неймовірно органічним. Звичний імідж актора - його неприборканий темперамент, всім відома безкомпромісність у прийнятті рішень, легендарне «раблезіанство» і демонстративна проява любові - грали на створений ним екранний образ не гірше, ніж приклеєна гримерами борода і російська косоворотка. Втім, на одній органіці далеко не заїдеш. Для того, щоб перетворити Распутіна із персонажа історичних анекдотів на повноцінну трагічну особистість, потрібен великий акторський талант. Якраз такий, як у Депардьє...