Новини, в яких згадується Ерік Жолжаксинов

9 жовтня 2013,  14:26 | Новини фільмів | Автор: SpaceMonkey

Навесні 2014 року в прокат виходить перший проект незалежної кінокомпанії «Moviq».

«Пограбування по-казахському» - кримінальна комедія, сюжет якої будується навколо захоплюючих і небезпечних пригод чотирьох друзів, які вкрали у китайської Тріади 10 мільйонів євро. Головний герой фільму працює в одному з казахстанських банків і є класичним представників «офісного планктону». Він мріє про більше і несподівано його мрії призводять до того, що він і його друзі потрапляють в руки корумпованих поліцейських з підозрою в спробі пограбування банку. За словами творців, події розвиваються стрімко, несподівані повороти сюжету будуть тримати глядача в напрузі до самого фіналу.

У проекті зібралася молода амбіційна команда - режисер фільму Каіржан Оринбеков, художник- постановник Мухтар Мірзакеев, оператор-постановник Дмитро Бондаренко, актори Аружан Джазільбаева, Байкенже Байкалов, Ерік Жолжаксинов, виконавчий продюсер Кирило Рощин, продюсер Андрій Распутін. Генеральним продюсером є Алідар Утемуратов.

Як зазначив режисер картини, Каіржан Оринбеков , «У фільмі є все - небезпечні перестрілки, неймовірні погоні, гумор, справжня чоловіча дружба і, звичайно, любов. Наше основне завдання - щоб глядач вийшов після перегляду нового вітчизняного фільму з хорошим настроєм».

Генеральний продюсер фільму Алідар Утемуратов сказав: «У кіно важливий баланс бізнесу і творчості. Ми зібрали сильну професійну команду. Наше завдання - зробити серйозну заявку на якісне, видовищне, захоплююче кіно.»

Проект «Пограбування по-казахському» унікальний новими обличчями - режисер, продюсер і більшість акторів дебютують на великому екрані, - захоплюючим і оригінальним сценарієм, новим для казахстанського кінематографа жанром та інноваційними технологіями зйомки.