Біографія Енн-Мері Дафф

Народилася 8 жовтня 1970; Саутхолл, Великий Лондон, Англія, Великобританія
Зріст: 170 см

Біографія Енн-Мері Дафф

Енн-Марі Дафф - актриса, робота якої і на сцені і в кіно викликає захоплення.

Вона стала відома широкій аудиторії завдяки своїй запам'ятовується ролі Фіони в телесеріалі «безстидники» / Shameless. За цю роль вона була номінована на премію IFTA (Ірландська кіно-і телевізійна премія), а також роком пізніше її номінували на премію BAFTA.

Два роки по тому, в 2007 році вона знову була номінована на премію BAFTA за яскраву роль Єлизавети I у фільмі «Королева-діва» / The Virgin Queen.

Успішним було також її участь у фільмах «Останній король» / Charles II: The Power & the Passion, «Доктор Живаго» / Doctor Zhivago і «Грішники» / Sinners, за роль в якому вона була названа найкращою актрисою на фестивалях в Монте-Карло і в Шанхаї в 2002 році.

В 2007 Енн-Марі зіграла головну роль в постановці «Свята Іоанна» в Національному театрі, а також в спектаклях «Король Лір» і «Вибрані історії». Іншими її театральними роботами стали «Дні вина і троянд» Пітера Гіла і «Війна і мир».

Енн-Марі Дафф вдалося створити незабутній образ Маргарити у фільмі Пітера Муллана «Сестри Магдалини» / The Magdalene Sisters, який отримав приз за кращий фільм на кінофестивалі у Венеції і приз критиків в Торонто.

Зовсім недавно Енн-Марі Дафф зіграла роль Софі у фільмі Домінік Севадж «Народжені рівними» / Born Equal, а також знялася разом з Х'ю Бонневіль і Дугласом Хеншелл у фільмі «French Film: Інші сцени сексуального характеру» / French Film і з Майклом Кейном в фільмі «Є там хто-небудь?».