Статті, в яких згадується Мирослав Слабошпицький

7 вересня 2014,  00:45 | Статті | Автор: SpaceMonkey

11 вересня в український прокат виходить володар Гран-Прі Тижня Критики Канського кінофестивалю - «Плем'я» Мирослава Слабошпицького

Крім України, «Плем'я» вийде в прокат у 24 країнах світу, серед яких США, Канада, Японія, Франція та інші. Найближча зарубіжна прем'єра фільму пройде вже 15 вересня в Парижі.

«Плем'я» - фільм Мирослава Слабошпицького, знятий на жестовій мові глухих без субтитрів і закадрового голосу. Проста історія про любов і ненависть зрозуміла без слів глядачам усього світу. В даний момент фільм є одним з трьох претендентів на висунення на номінацію Оскар «За кращий фільм іноземною мовою». Український оскарівський комітет винесе своє рішення 9 вересня. 

Прем'єра фільму пройде в найбільших містах України. Одними з перших «Плем'я» побачать жителі Дніпропетровська - 9 вересня картину представить глядачам актриса Яна Новікова. 10 вересня відбудеться київська прем'єра в кінотеатрі «Мегаплекс» за участю повної творчої групи: Мирослава Слабошпицького, Яни Новікової, оператора-постановника фільму Валентина Васяновича, продюсерів Ії Мислицької та Олени Слабошпицької. 11 вересня «Плем'я» побачать в Одесі та Львові: режисер привітає перших глядачів цих міст під час скайп-конференції.

Крім того, продовжується фестивальна історія фільму. 9 вересня стартує один з найбільших кінофорумів світу, міжнародний фестиваль в Торонто, на якому «Плем'я» представлено в офіційній секції «Відкриття». Нагадаємо, що в Європі «Плем'я» вже зібрало призи та відзнаки більшості найбільших кінофестивалів: Гран-прі канського Тижня критики, Гран-прі фестивалю ім. Андрія Тарковського «Дзеркало», Гран-прі сербського фестивалю Палич та фестивалю «Золотий Абрикос» в Єревані. Фільм увійшов до конкурсної програми Лондонського міжнародного фестивалю і претендує на звання найкращого повнометражного дебюту. На міжнародному кінофестивалі класу «А» в Сан-Себастьяні, який теж пройде у вересні, «Плем'я» представлено в програмі Pearls і змагається за приз глядацьких симпатій.

Читати далі...