«Мавка»: слухайте нову пісню Христини Соловій, яка увійшла до саундтреку мультфільму

16 марта 2023,  19:41 | Новости фильмов

Українська співачка Христина Соловій представила кліп на свою нову композицію, що називається «Лісова пісня» і була створена спеціально для очікуваного мультфільму «Мавка», що є наймасштабнішим українським анімаційним проєктом з часів проголошення незалежності.

На честь свого нового релізу відома співачка розповіла, що її вже давно надихає твір Лесі Українки, що став основою мультфільму, та образ української Мавки:

«Лісова пісня» Лесі Українки — моя настільна книга ще з дитинства, я була кільканадцять разів на виставі у театрі Курбаса. Образ Мавки мій улюблений в українському бестіарії. І я мала мрію бути причетною до створення нової культурної спадщини України, яка є триб’ютом Лесі Українки. Мені важливо бути у цьому співтворцем.Переглядаючи робочі матеріали мультфільму, я розуміла, що в анімаційному фільмі історія й образ Мавки зовсім інші, аніж у першоджерелі драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», себто її повне переосмислення. Відтак, я бачила своїм завданням написати пісню, лірика і музика якої буде натхненна Лесиними поезіями та стилем словопису.

Мультфільм переносить глядачів у стародавній чарівний Ліс, який ніколи ще не пускав людей у свої таємничі глибини. Люди з сусіднього села і самі трималися подалі від нього — думали, що Ліс небезпечний, тому що в ньому живуть загадкові лісові істоти. І раптом сталося диво. Мавка — одна з тих самих лісових створінь, душа Лісу і його майбутня цариця, — і Лукаш, простий сільський коваль, полюбили один одного більше всього на світі. Але їх світи пішли війною один на одного. А все через появу в селі підступної фабрикантши Килини, яка побудувала поруч з лісом фабрику, задумавши знищити Ліс. Чи зможуть Мавка і Лукаш зупинити війну між людьми і Лісом? Чи завадять вони Килині підкорити природу? Чи врятують власну любов?

Квитки на мультфільм «Мавка. Лісова пісня» ви знайдете в нашій афіші.

1273 

Написать комментарий

Написать комментарий...
Написать комментарий...

Читайте также: