«Мавка: Лісова пісня» стала найприбутковішим українським фільмом усіх часів

24 марта 2023,  16:34 | Бокс-офис

За три тижні українського прокату мультфільму «Мавка: Лісова пісня» вдалося заробити більше 81 мільйона гривень, що зробило його найкасовішим українським фільмом усіх часів. Раніше цей титул належав комедії з Володимиром Зеленським.

«Мавка» змістила з першого місця в цьому рейтингу романтичну комедію студії «Квартал 95» «Я, ти, він, вона», головні ролі в якій виконали майбутній президент України Володимир Зеленський та актриса Анастасія Коротка. У 2018 році вона заробила рекордний для того часу 71 мільйон гривень.

Також до десятки найприбутковіших українських стрічок входить ще один мультфільм від кіностудії Animagrad «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила», який вийшов на великі екрани у тому ж 2018 році і заробив тоді 36,4 мільйона гривень.

Найприбутковішою українською франшизою залишається трилогія про пригоди родини Середюків у селі Яблунівка: «Скажене весілля» (54,9 млн), «Скажене весілля 2» (41,3 млн) та «Скажене весілля 3» (28,9 млн).

Десятку найкасовіших українських фільмів замикає комедія для дорослих «Секс і нічого особистого» (25,2 млн) за участю Романа Луцького та Сергія Притули.

1228 

Написать комментарий

Написать комментарий...
Написать комментарий...

Читайте также: