Рецензія на фільм «Панда Кунг-Фу 3»
Нескінченні пригоди Воїна Дракона

21 лютого 2016,  12:48 | Рецензії | Автор: SergioBond

Так історично склалося, що січневе затишшя в кіноіндустрії дуже схоже на морський штиль: гучних і дорогих картини немає в принципі, а серіали тільки-тільки виходять із зимової сплячки. У цьому плані 2016 рік не став винятком, а тому лише на початку лютого з'явився яскравий промінчик у вигляді мультфільму «Кунг-фу панда 3». І, по вже усталеною традицією, у відрядженні відвідати кінотеатр я зміг лише в неділю. Ну а замітка... А що замітка?.. Поки вільна хвилинка з'явилася, поки з думками зібрався, так тиждень і пройшов. Але про все по порядку.

Треба сказати, що студія DreamWorks Animation подарувала всім нам безліч чудових мультфільмів. Серед них і анімація «Кунг-фу панда» в трьох частинах, де розповідається про пригоди панди По і його друзів. Перша історія була дуже цікавою і захоплюючою. Не дивно, що незабаром вийшла друга, а тепер і третя частини. З метою подивитися новинку я і попрямував в найближчий кінотеатр. А оскільки даний мульт тільки відкриває анімаційний сезон цього року, то і охочих подивитися його зібралося досить.

Цього разу нашому Воїну Дракона належить битися не тільки з колишнім соратником і другом майстра Угвея, а й більше дізнатися про самого себе і своє призначення. Мені ж було цікаво, перш за все, поспостерігати за реакцією дітвори на мультфільм. Все-таки подібна анімація для них робиться. А оскільки вустами немовляти глаголить істина, то і думка про «Панду кунг-фу 3» після відвідин кінотеатру у мене залишилося однозначне.

Протягом усього сеансу я періодично чув то праворуч, то ліворуч від себе слова нерозуміння того, що відбувається від дітей різного віку. І правда. Навіщо було закручувати сюжет навколо енергії ци, потойбічного світу і висвітлювати інші, досить дорослі проблеми в мультфільмі 6+? Цей момент мені виразно неясний. Також дітвора нарікала на малу кількість жартів. І тут я теж на їхньому боці. У порівнянні з першою (і навіть з другої) частиною – в плані гумору і кумедності все стало куди гірше і бідніше. Здавалося б – ціле село панд буде веселити глядачів увесь хронометраж. Але ні. Однією милотою тут не обійдешся. Кінотеатр – не YouTube, а панди – не кошенята.

Втім, оскільки ця картина все-таки дітище DreamWorks Animation, то тут і добро торжествує, і мораль є. Занадто багато надій на третю частину франшизи покладати не варто, але дітвору зводити можна. Гарне відкриття мультиплікаційного сезону в цьому році. Шкода, що мульт можна глянути всього один раз (нуднуватий). Але така вже доля майже всіх сіквелів. Бабло заради бабла і все таке...

2912