Рецензія на фільм «В активному пошуку»
Секс у великому місті

13 лютого 2016,  02:31 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Нью-Йорк зі своїми 8 мільйонами жителів вже надихнув не одну мелодраму, де дві половинки знаходять одна одну. Адже серед цих мільйонів повинна ж бути хоч одна людина, яка тобі підходить. Але щоб знайти свого принца потрібно перецілувати чимало жаб, тому життя багатьох дівчат у великому місті, згідно з цими самими мелодрамами, схожа на «Секс у великому місті». У всякому разі, цей серіал нагадує життя героїнь комедії «В активному пошуку».

В оригіналі нова кінокартина Крістіана Діттера, що зняв мелодраму «З любов'ю, Розі», називається «Як бути самотньою» і те, що в нашому прокаті її перейменували на «В активному пошуку», частково перекреслює головний посил фільму. Адже основна тема цих любовних пригод чотирьох нью-йоркських жінок полягає в тому, щоб знайти себе у відносинах і поза їх.

Головна героїня Еліс залишає позаду люблячого хлопця і переїжджає у велике місто, щоб знайти себе. Але замість того, щоб зайнятися самопізнанням в духовному плані, вона виявляється в черзі змінюютчих один одного хлопців, відносини з якими приносять лише страждання. Чому вона це робить? Тому що була збита зі свого курсу незліченними вечірками і розповідями про те, що раз ти одна в Нью-Йорку, то повинна не втрачати ні хвилини і змінювати статевих партнерів, як рукавички. Добре, що вона не надто на це повелася, але і цих кількох страждальних відносин їй вистачило з головою.

Рік тому, якраз перед Днем святого Валентина, Дакота Джонсон прогриміла в «П'ятдесяти відтінках сірого», і з тих пір актриса працювала не покладаючи рук, вибираючи різні проекти, щоб не застрягти в образі студентки Анастейші Стіл. Тут вона показує, що може бути смішною, незграбною, дивакуватою і такою, якій легко можна співчувати, тому що, незважаючи на її постійні шишки, вона вміє вчитися на своїх помилках. Принаймні, показує, як не варто втрачати себе у відносинах, забуваючи про все на світі, в тому числі і про почуття власної гідності.

Якщо хтось і не дозволяє фільму скотитися до мелодрами, яка постійно намагається вичавити з тебе сльозу, так це нова подруга головної героїні Робін. Ребел Вілсон знову блищить на великому екрані, затьмарюючи всіх і вся своєю харизмою. Вона чудова на другорядних комедійних ролях, тепер їй залишається лише стартувати в головній ролі.

Четвірку самотніх жінок замикають емансіпована Леслі Манн і одержима ідеєю про заміжжя Елісон Брі. У кожної з них своя мета в житті, але в обох випадках, хочуть вони того чи ні, все одно не обходиться без хлопця. Так чи інакше природа бере своє, та й якщо вже пощастило знайти людину, з якою не страшно і завести дитину, то, мабуть, варто ризикнути і залишити її у своєму житті.

Кінокартина з гумором та іронією підходить до відносин між статями, пропонуючи посміятися над помилками, які допускають багато хто з нас, то ганяючись не за тими, то відгороджуючись Великою Китайською стіною від будь-якої можливості на щось більше, ніж одноразовий секс. Головні героїні тут жінки, але судячи з гучного реготу в залі, чоловікам тут теж є над чим посміятися. Наприклад, над кавалерами цих героїнь.

На жаль, посил бути в гармонії з собою наодинці і спробувати зрозуміти, хто ти є поза відносин з хлопцями, значну частину фільму пропадає, з'являючись лише на початку і в кінці. Тому на екрані відбувається щось в дусі «Сексу у великому місті». Хоча там героїні не тільки про секс говорили, у них ще і робота була, а Еліс і Робін, швидше за все, звільнили після таких загулів.

Діттер все-таки зняв чергову мелодраму, де жінки основну частину часу тільки те й роблять, що бігають за чоловіками. Навіть Робін, з якою хочеться розважатися і не заводити серйозних стосунків, все одно життєво необхідно переспати з першим зустрічним, інакше ніч пройде даремно. Так що перед вами чергова, нехай і часом вельми весела американська, вірніше нью-йоркська мелодрама, а не яка-небудь «Дика», відсилання до якої тут присутні.

Цілком імовірно, що серед 8 мільйонів ньюйоркців можна знайти свого єдиного. Але насамперед, не завадило б здійснити хоч одну свою мрію самостійно.

1151