«Тореадорів з Васюківки» нарешті екранізують

8 червня 2024,  12:40 | Новини фільмів

Українські кінематографісти планують зняти екранізацію культового роману видатного письменника Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки», який вважають «першим українським дитячим бестселером».

Трилогія «Тореадори з Васюківки», яку Нестайко написав у 1963-1970 роках, розповідає про шкільні роки двох нерозлучних друзів Яви та Павлуші, які живуть у селі, проте пристрасно бажають прославитися на весь світ. Як? Будуючи метро під сільським свинарником, стаючи тореадорами та ловлячи шпигунів.

Ці три повісті раніше видавалися окремо, проте у 2004 році Нестайко об'єднав їх в одну книгу, «прибравши звідти ідеологічні радянські нашарування та застарілі вирази», повідомляє Суспільне Культура.

Раніше «Тореадорів з Васюківки» екранізували у вигляді короткометражного фільму, що вийшов у 1965 році. Режисером тієї екранізації виступив режисер Самарій Зелікін. Проте зараз чекаємо вже повнометражну адаптацію творів Нестайка.

Цього разу у керма екранізації стануть режисери Роман Краснощок та Антон Чистяков, які створили документальний фільм «Ми вдома» про українських біженців, сценарій до якого написав відомий британський актор, телеведучий та письменник Стівен Фрай, який приїжджав в Україну.

Зараз книга Нестайка виходить друком у видавництві «А-ба-ба-га-ла-ма-га».

299 

Написати коментар

Тема:

Форум

Написати коментар...
Написати коментар...