«Відблиск»: трейлер, опис і дата виходу нової стрічки українського режисера Валентина Васяновича

17 травня 2024,  18:13 | Новини фільмів

Цього тижня, 16 травня, в український прокат вийшла нова драматична стрічка «Відблиск», яку зняв відомий український режисер Валентин Васянович. Вона розповідає про російську-українську війну та повернення з полону українського військового.

Офіційний синопсис фільму «Відблиск»:

Український цивільний, а згодом — військовий хірург Сергій потрапляє в полон російської армії в ході російсько-української війни на сході України. Перебуваючи в полоні, Сергій стає свідком страшних сцен приниження, знущання та катування українців від рук російських окупантів. У ході обміну полоненими між Україною та Росією Сергій звільняється з полону, повертається в своє колишнє цивільне життя та пробує знайти сенс життя шляхом відбудування відносин з колишньою дружиною та їх дочкою. Він по-новому вчиться бути людиною, бути батьком, який уміє кохати та підтримувати своїх близьких.

Головну роль у новій драмі Васяновича виконав відомий український актор театру та кіно Роман Луцький, якого ви можете знати за стрічками «Сторожова застава», «Віддана» та «Безславні кріпаки».

Васянович найбільш відомий завдяки драмі «Атлантида» за участю ветеранів АТО та волонтерів, що вийшла у 2019 році і також була присвячена темі російсько-української війни та подоланню посттравматичного розладу. Її було висунуто від України на премії «Оскар» та «Золотий глобус» як найкращий фільм іноземною мовою, проте вона не отримала номінацію. Можливо, з «Відблиском» буде інакше.

Світова прем'єра військової драми «Відблиск» відбулася у вересні 2021 року в рамках головної конкурсної програми 78-го Венеційського кінофестивалю, де вона боролася за головний приз — «Золотого лева».

Квитки на фільм «Відблиск» ви знайдете в нашій афіші.

Також радимо сходити на стрічку «Будинок "Слово". Нескінчений роман» режисера Тараса Томенко, що розповідає про сталінські репресії українських митців.

308 

Написати коментар

Тема:

Форум

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: