Кінотеатр «Київ» покаже шедеври Пікассо і Караваджо на великому екрані

19 січня 2019,  18:49 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

В лютому в столичному культурному центрі «Кінотеатр "Київ"» пройдуть спеціальні покази документальних картин, присвячених відомим художникам Пабло Пікассо, Мікеланджело да Караваджо, Густаву Клімту та Егону Шіле.

Цієї зими спільно з KyivMusicFilm кінотеатр «Київ» перенесе глядачів в легендарний Лувр, галерею Уффіці, музей Прадо, галерею Бельведер, Нью-Йоркський МоМА та інші знакові місця, де зберігаються шедерви видатних європейських художників.

Картина «Клімт та Шіле» розповість про Густава Клімта, який наприкінці 19 століття став одним із засновників об'єднання художників «Віденська сецесія», що перевернуло погляд на мистецтво, та його учня Егона Шіле.

«Караваджо: Форма темряви» це кіноподорож життям, працями та стражденним існуванням Мікеланджело Мерізі да Караваджо, одної з найбільш суперечливих і загадкових фігур в історії мистецтва.

А фільм «Гітлер проти Пікассо» буде присвячений зв'язку німецького нацизму та образотворчого мистецтва. Через 80 років після оголошення гітлерівської війни проти так званого «дегенеративного мистецтва» він покаже картини Пікассо, Матісса, Ренуара і Шагалла, які були викрадені, приховані, розграбовані і засуджені, щоб викрити нацистську ідею мистецтва і секрети фюрерских скарбів.

Графік показів документальних фільмів про мистецтво в кінотеатрі «Київ»:
14 лютого — «Клімт та Шіле»
15 лютого — «Караваджо: Форма темряви»
16 лютого — «Гітлер проти Пікассо»

1544 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: