Про фільм «Анонім» з Амандою Сейфред і Клайвом Оуеном

18 квітня 2018,  14:19 | Статті

Головні актори і режисер трилера «Анонім» Клайв Оуен, Аманда Сейфред, Колм Фіор та Ендрю Ніккол діляться своїми думками про фільм, який вийде в кінотеатрах України з 3 травня.

«Анонім» – гостросюжетна антиутопія про світ щасливого майбутнього, де неможливі злочини та змови, бо кожен крок людини легко відстежується і реєструється. Детектив, який розслідує останні в історії нерозкриті вбивства, зустрічає «невідому» дівчину, некеровану і невидиму для влади. Вона може стати наступною жертвою або наглядним доказом того, що новий світопорядок не настільки хороший, як здається.

Фільм від режисера «Гостя», «Час» Ендрю Ніккола, який є і автором сценарію до науково-фантастичного фільму «Анонім». Зйомки картини «Анонім» (Anon) стартували в серпні 2016 року в Нью-Йорку. 

Акторський склад

Головна чоловіча роль у фільмі відведена британському акторові Клайву Оуену, відомому широкому колу глядачів завдяки «Лікарні Нікербокер» і знаменитому «Місту гріхів». Номінант на премію «Оскар», володар премій BAFTA і «Золотий глобус» за фільм «Близькість».

Оуена захоплює проблематика фільму і бачення її режисером, сценаристом Ендрю Ніколла:

Я читав кілька сценаріїв Ендрю, і, для мене, він завжди був професіоналом своєї справи. Його посил завжди пов'язаний з темою, яка дуже актуальна і важлива для нашого часу. Але, більш того, я відмінно провів час з ним, тому що він не тільки дуже розумний, але у нього прекрасне почуття гумору. Це було відмінна співпраця.

Аманда Сейфред – виконавиця головної жіночої ролі, зірка фільмів «Знедолені», «Час», «Дорогий Джон», «Мамма MIA!», «Листи до Джульєтти». Коли актрису запитали про режисера фільму «Анонім», який, як відомо, м'який в роботі і дуже спокійно керує своїми повноваженнями, Сейфред сміється:

Мозок Ендрю працює дивним чином ... Але мені це подобається, тому що я знаю, що у нього є всі відповіді, які мені потрібні. Він точно знає, чого хоче.

Актор Колм Фіор, який виконав роль детектива Чарльза Гаттіса, добре знайомий глядачам за фільмами: «Місто ангелів», «Хроніки Ріддіка», «Час розплати»:

Я вважаю, що це провокаційний фільм, який, сподіваюся, змусить нас поставити собі кілька складних питань. Наприклад, які обмеження ми можемо просити в рамках закону? Коли ступінь нагляду перегинає межу? Як і коли мораль, етика заважають уряду у вирішенні питань запобігання злочинності? В цьому суть того, про що ми говоримо в фільмі «Анонім» і в усьому світі прямо зараз.

Режисер про фільм

Ендрю Ніккол – новозеландський кінорежисер, сценарист і продюсер, в основному відомий як творець фантастики і антиутопії. Дебютував в кіно з фільмом «Гаттака». Фільм отримав високі оцінки кінокритиків і безліч нагород на кінофестивалях.

Як і всі фільми Ендрю Ніккола, «Анонім» – це блискуче витончений підхід до взаємодії технологій з нашим життям. Це сприяло надзвичайно складному підходу  до створення фільму.

Візуально, це дуже складний фільм, знадобилося трохи часу, щоб звикнути, бо ми зображували світ, в якому персонажі – тому що ми можемо отримати доступ до всього з нашого минулого в будь-який час – постійно реагували на стимули, які ми не могли бачити, поки ми знімали сцени.

зізнається Ендрю зі сміхом

4047 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: