Рецензія на мультфільм «Дикі предки» (в кіно з 29 березня)
На зорі футболу

25 березня 2018,  13:41 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

У давні-давні часи, коли люди ходили в шкурах, жили в печерах і полювали на кроликів, розваг було зовсім мало. Як раптом з неба впав круглий уламок метеорита, за яким можна було весело бігати і пасувати його один одному ногами. Так за версією студії Aardman зародилася популярна гра футбол, якій і присвячено її новий мультфільм «Дикі предки».

Десять років легендарний британський мультиплікатор і володар 4 премій «Оскар» Нік Парк не сидів у режисерському кріслі, воліючи продюсувати дві свої відомі франшизи «Воллес і Громіт» і «Баранчик Шон». Як раптом на нього зійшло натхнення створити на екрані ще один новий світ для глядачів різного віку. Цього разу його мультфільм відправляє нас на зорі часів, знайомлячи з дивовижними і милими печерними людьми, які борються за свою долину і своє існування в новому світі з людьми, які вступили в Бронзовий вік.

Події «Диких предків» слідують за хоробрим хлопцем Дагом з племені печерних людей, які безтурботно живуть років до 35 і бояться полювати на тварин, крупніших за кроликів. Хоча і з кроликом їм деколи буває дуже непросто впоратися. Вони не особливо розумні, але нешкідливі, сердечні і завжди виступають єдиною командою. І коли в їх райську долину приходить підступний лорд Нут зі своєю бронзою, у печерних людей з Кам'яного століття з'являється шанс випробувати свою згуртованість у невідомій їм раніше грі в м'яч. Чи зможуть ці незграбні чоловічки побороти більш просунуту расу бронзовиків у матчі за честь своєї епохи? Зрозуміло, результат цього поєдинку передбачуваний, оскільки мультфільм знятий для самих маленьких дітей, і в ньому повинен бути хеппі-енд, але все одно півтори години співпереживаєш цим милим пещерникам, а сам матч виглядає так живо, ніби на полі грає наша збірна.

Головного героя в оригіналі озвучив зірка «Фантастичних звірів» Едді Редмейн, і складно не помітити схожість актора з його трохи незграбним, але добрим персонажем. Для ролі Нута Том Гіддлстон набрав багато віртуальних кілограмів, що зробили його зовсім несхожим на знаменитого лиходія Локі, але вони обидва відрізняються крайньою самозакоханістю і зарозумілістю і хочуть правити всім і вся. А ось актрису, яка стала голосом Гуни, ви можете і не впізнати по її героїні. Жвава, позитивна і завжди готова прийти на допомогу пригніченим, вона не записує імена своїх кривдників в список своїх майбутніх жертв, тим не менш, як і героїня Мейсі Вільямс з «Гри престолів» Арья, Гуна може сама за себе постояти, не боїться виступити проти несправедливого правителя і ламає гендерні стереотипи, виходячи на футбольне поле, де раніше заборонялося грати дівчатам.

Окремим улюбленцем публіки миттєво стає домашня тварина головного героя, якого Даг лагідно називає різними кумедними прізвиськами. Цей Кабанчик, Кабанятус, Кабанеро, Кабанович нагадує пса Громіта з «Воллеса і Громіта», який так само вірно і віддано оберігає свого господаря, володіє незвичайною кмітливістю і завжди виручає його з біди. Навіть якщо це означає, що йому доведеться робити масаж огидному Нуту (над цією сценою можна сміятися дуже довго).

«Дикі предки» не стануть шедевром, як попереднє повнометражне творіння Парка «Воллес і Громіт: Прокляття кролика-перевертня», але при їх перегляді все одно отримуєш масу позитивних емоцій. Причому це футбольне протистояння печерних людей з жителями бронзового міста порадує не тільки дітей, які неодноразово наповнювали зал кінотеатру гучним сміхом, так і їх батьків, зокрема батьків, які люблять футбол і яким набридли діснеївські казки. 

Студія Aardman зайвий раз нагадує, що футбол з друзями – це добре, але провести день зі своєю дитиною, сходивши разом на веселий мультфільм про футбол «Дикі предки», – набагато краще.

7404 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: