Рецензія на фільм «Застряг у тобі»

14 лютого 2006,  08:00 | Рецензії | Автор: brabus

Сьогодні прокинувся рано, і тому що робити було зовсім не фіг - вирішив подивитися яку-небудь комедію. А оскільки фільмів, яких я ще не дивився, залишилося винятково мало, довелося як слід поритися в засіках. У підсумку зупинився на «сімейній комедії» 2003 року випуску «Застряг у тобі», відомої ще як «Сіамські близнюки». Взагалі оригінальна назва «Stuck on you», тому перекладайте й називайте як хочете. У фільмі засвітилися такі товариші: Метт Деймон, Грег Кіннер, Шер, Ева Мендес, Теренс Берні Хайнс і епізодично (зате дуже вдало!!!) пацан з дилогії «Агент Коді Бенкс». Загалом, акторський склад порадував. За те, не дуже порадувала картинка - екранка є екранка. Власно про що фільм:

Жили-собі два братани Боб і Уолт. Брати - не розлий вода. Воно й зрозуміло - їм пощастило народитися сіамськими близнюками. Печінка в них була одна на двох, тому на операцію по розподілу вони не вирішувалися (думаю, Ігор Кіо зміг би розпиляти їх без особливих проблем. Майстер є майстер). Але брати духом не впали - жили весело й насичені. Активно займалися різноманітним спортом, Уолт запалював з дівками, Боб, у свою чергу, у досконалості освоїв сліпий десятипалий метод набору тексту. І був у них свій ресторанчик, у якому вони власно працювали кухарями. Працювали винятково добре, швидко й злагоджено. Настільки злагоджено, що мені довелося знову розглядати зображення в упор в уповільненому режимі - дуже вразив момент, коли вони перекидалися їжею... Дуже цікаво - скільки дублів було... Такий же дивний для мене момент був наприкінці фільму - коли вони грались з м’ячиком з піском... Ніколи не повірю, що Метт Деймон такий навернений тип. Невже то комп’ютерщіки постаралися?! :- Більше у фільмі спецефектів замічено мною не було.

У вільне від ліплення котлет час Уолт грав у театрі, і мав некволий успіх. Боб ріс тихим, соромливим - просто таки мега-типаж сільського бельбаса. По цьому йому часто доводилося нервувати тому що потрібно було бути там, де й відв’язний братан. А черговою ідеєю брата було скорення Голівуду.

Як виявилося згодом - сіамським близнюкам не так-то легко пробитися в шоу-бізнесі, якщо тільки це не цирк виродків. Тому їм дуже часто доводилося ховати свій дефект. Як вони це робили? - У цьому-то й весь прикол фільму. Іноді методи були настільки витонченими, що я, як палкий шанувальник тупого гумору, жав на паузу, щоб встигнути насміятися. Ух... якось у мене взагалі не заведено сміятися перед монітором, а отут довелося.

Під кінець фільму все-таки брати зважилися лягти під ніж, що порадувало мене, тому що я почав було вже думати, що тема вичерпала себе. Але не так-то все було. Розрізані, вони продовжили запалювати з неменшим ентузіазмом!

Загалом, фільма порадувала, іноді були трохи нудні моменти, але без них нікуди. Режисери навмисно вставляють їх, щоб ми з вами могли сходити на кухню поставити чайник, або відволіктися, подумавши про вічне, а потім знову сходити на кухню й зняти чайник. Тому нудні моменти я сприйняв адекватно. Актори теж молодці - Мет Деймон вийшов зненацька переконливо, за що й одержує цукрову кістку! Аматорам тупих комедій даю добро на перегляд. Інтелектуалам категорично не рекомендую!

439