Мілан Кундера: від жарту до нікчемності (2021)Milan Kundera: From The Joke to Insignificance

Трейлер Мілан Кундера: від жарту до нікчемності
50%
0
50%
0

Чеський письменник Мілан Кундера більш як тридцять років не давав інтерв'ю. «Усе, що я хотів сказати, я вже сказав у своїх творах», – пояснює автор, чия загадковість тільки посилює інтерес. Режисер Мілош Шмідмайєр реконструює чеський та французький періоди життя письменника й намагається по фрагментах скласти портрет Мілана Кундера з його власних архівних записів та розповідей друзів і колег, літературних критиків і видавців, істориків та режисерів.

Навіщо дивитися

Мілан Кундера – один із найвидатніших романістів XX століття, якого вважали потенційним лауреатом Нобелівської премії з літератури. Свій найвідоміший твір – «Нестерпну легкість буття» – він написав вже в еміграції. З російською окупацією Чехословаччини Мілан Кундера разом із дружиною були змушені виїхати до Франції: «У той час усім керували росіяни, і саме вони вирішили, що я більше не чех». У червні цього року серце письменника зупинилось. Чеське громадянство він зміг відновити лише за 4 роки до смерті. Нелюбов до всього російського Кундера зберіг на все життя.

Про режисера

Свій перший документальний фільм – «Тримайся за цю мрію» – Мілош Шмідмайєр присвятив чеському режисеру Мілошу Форману («Пролітаючи над гніздом зозулі», «Амадей»). Під час роботи на чеському телебаченні Шмідмайєр зняв низку документальних портретів про визначних постатей у чеській культурі, а згодом заснував власну продакшн-компанію Bio Illusion та зайнявся продюсуванням.

Жанр: документальний
Тривалість: 52 хв.
Країна: Чехія
Світова прем'єра: 10 березня 2022

Відео матеріали «Мілан Кундера: від жарту до нікчемності»
Зображення фільма

Обговорення на форумі

На даний момент на форумі немає обговорень «Мілан Кундера: від жарту до нікчемності». але ви можете створити свою тему на форумі

Написати відгук про фільм «Мілан Кундера: від жарту до нікчемності»

Написати коментар...
Написати коментар...

Мілан Кундера: від жарту до нікчемності, фільм 2021
Прем'єра 10.03.2022
Жанри: документальний
Чехія