Новини про фільм (2015)

29 лютого 2016,  05:12 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Щойно завершилася 88-а церемонія нагородження «Оскар», яка підбила остаточні підсумки досягнень кінематографу 2015 року. Найбільшу кількість статуеток отримав «Шалений Макс: Дорога гніву», а зі своїм першим і таким довгоочікуваним «Оскаром» додому пішов Леонардо ДіКапріо.

Читати далі...
15 січня 2016,  13:21 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчора Американська кіноакадемія оголосила список претендентів на премію «Оскар-2016». Лідерами за кількістю номінацій на цей раз виявилися «Легенда Г'ю Гласса» і «Шалений Макс: Дорога гніву».

Читати далі...
19 липня 2015,  13:21 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

В останній день 6-го Одеського кінофестивалю відбулася церемонія закриття, Золоті Дюки знайшли своїх володарів і, звичайно ж, було показано кілька нових кінокартин.

Фільмом закриття ОМКФ-2015 стала драма «Ан», яку представили сценарист Дуріан Сукегава і відома японська актриса Кірін Кікі. Це вперше, коли Одеський кінофестиваль відвідали гості з Японії.

В цьому році драма «Ан», що розповідає про жінку, яка перехворіла в молодості проказою, її дружбу з кухарем, що працює у маленькій будці, де подають дораяки з солодкою бобовою пастою ан, і про те, як ця дружба змінює його життя.

Читати далі...
18 липня 2015,  08:58 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

В предпоследний день 6-го Одесского международного кинофестиваля были представлены последние фильмы Международного конкурса: «Просто Джим» и «Объятья змеи». В этот же день с гостями фестиваля встретился всемирно известный режиссер Даррен Аронофски, а вечером стали известны первые победители Национального конкурса ОМКФ-2015.

Дебютная режиссерская работа британского актера Крэйга Робертса, наиболее известного по главной роли в подростковой драме «Субмарина», «Просто Джим» знакомит зрителя с обычным подростком, у которого нет друзей. Но его тихая жизнь меняется, когда по соседству поселился крутой американец и пытается сделать Джима более популярным. Главную роль в своем фильме Робертс исполнил лично, а соседа-американца воплотил Эмиль Хирш.

В «Объятьях змеи» режиссер Сиро Герра отправляется в путешествие по Амазонии вместе с американским этноботаником, ищущим священное растение, и там в лесах он встречает могущественного шамана Карамакате, последнего в своем роде.

На ОМКФ-2015 кинокартина «Объятья змеи» стала последней из 12 фильмов, представленных в рамках Международного конкурса.

Читати далі...
19 червня 2015,  11:40 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

На прес-конференції за участю організаторів 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю була оголошена офіційна програма цього року. Загалом туди увійшло 90 фільмів з 34 країн.

Президент кінофестивалю Вікторія Тігіпко зазначила, що його особливим акцентом в цьому році є жіночий тренд: 

Тема прав жінок звучала на багатьох кінофестивалях, там виступали такі яскраві і сильні жінки, що представляють кіно, як Сальма ХайєкЖюльєт БіношКейт Бланшетт, а також багато інші жінки, які й давали майстер-класи, і виступали в своїх блогах на сайтах, даючи теми для роздумів про те, як важлива підтримка дівчатам і жінкам, як важливо актрисам, режисерам, сценаристам, які перебувають на різних етапах своєї кар'єри, підтримувати один одного і піднімати дану тему в кіноіндустрії.

На ОМКФ-2015 відсоток фільмів, знятих жінками, становить 30%, що навіть перевищує кількість жіночих заявок на більш відомих кінофестивалях.

Читати далі...