Цікаві факти про фільм (2022)

  1. Для зйомок фільму Кемерон терміном на 5 років орендував знімальний майданчик MBS Media Campus (раніше відомий як Manhattan Beach Studios), що знаходиться в Південній Каліфорнії. Характерними рисами цього майданчика є програма з економії водних ресурсів, використання екологічно чистих засобів для чищення та фарб, а також ряд інших «зелених» програм. Кемерон має намір встановити в студії сонячні батареї і зняти обидва фільми за рахунок сонячної енергії. Витрати на встановлення відповідного обладнання коштуватимуть режисеру 5 мільйонів доларів.
  2. У березні 2012 року на борту батискафу Deepsea Challenger Джеймс Кемерон поринув на дно Маріанського жолоба, за натхненням для створення океанського дна Пандори і заради документального 3D-фільму про цю тихоокеанську западину. Таким чином Кемерон став третьою людиною в історії, хто зробив подібну експедицію.
  3. Як заявив якось Джеймс Кемерон, написання сиквелі до фільму «Аватар» (2009) було справою настільки трудомісткою, що він розділив його між цілою командою письменників, яка включала Ріка Джаффу і його дружину Аманду Сільвер, Джоша Фрідмана і Шейна Салерно. «Ми зустрічалися протягом 7 місяців і пропрацювали кожен епізод кожного фільму, але хто яким продовженням займатиметься, я їм повідомив лише в останній момент. Я знав, що якби я розподілив їх по фільмах раніше, на загальних зустрічах вони подумки відключатимуться, щойно мова зайде про фільм, яким мають займатися інші».
  4. Вважалося, що музику до фільму напише Джеймс Горнер, проте він трагічно загинув 22 червня 2015 року.