Рецензії на (2005)

13 грудня 2006,  08:30 | Рецензії | Автор: Иван Баян

Привіт всім аматорам тваринного життя на каналі «Діскавері». З вами знову невтомний Іван Баян, який як завжди зробить екскурсію на природу. Так, тепер саме так, без усіляких словесних ви... особливостей і покидьського сленгу. А все через Реддера, людину без совісті, що видав мені на перегляд фільм «Бенкет» (“Feast”) тільки за умови тотального утримання від цих самих слівець. От настільки він ретроградний і несучасний, а ще товариш по чарці.

Хоча, на відміну від нього, я не буду писати три сторінки спогадів про своє важке дитинство, а відразу перейду до фільму. Під час коментарів до фільму я буду вживати нецензурну лексику, і багато. А як же! Про це в угоді нічого не було. Так що тримайся, Реддер, колишній гвардієць-десантник! І всі інші нехай тримаються теж. Ми починаємо.

По-перше, забудьте на хрін те, що було написано в анотації, той хто це писав ніх не дивився самого фільму. Що там? Група туристів... Яка, до хуїв група? Звичайний бар, куди час від часу завалюють люди, п'ють пиво і їдять м'ясо. А нагорі ще здаються у найми кімнати, де будь-який бажаючий може завалити цицькасту тьолку, яка сподобалася, і затрахкати її до смерті. Такий, загалом, бордельный бар.

А по-друге, починається історія взагалі не з цього. На початку було не так: їдуть вони їдуть, а потім раз! така здорова дурна посередині дороги, вони в неї - хуяк! Збили, загалом, її на фіг, машина перевернулася, але ті двоє вижили. І тут до них підходять ці! І як заричать! Ну, ті потім пару штук підстрелили, і давай тікати! І дотікалися до бара. Ну, про який було в «по-перше».

Так що там бар взагалі не на перших ролях, фактично. І там всі спочатку такі сидять, хто п'є, хто в більярд на гроші ріжеться, хто трахкається нагорі... загалом, іде нормальне цивілізоване життя. А ті двоє з машини - раз, забігли в бар, з рушницями. Всі звичайно на них дивляться й тихо охуївають, ну я думаю, все в кровищі, дермищі й з вінчестерами. І як зарядять байку про монстрів, що вони за ними женуться й незабаром усіх зжеруть. Тут один кадр відразу кинувся дзвонити в «нуль три», але йому не дали завершити цей гідний вчинок, а у вікно забіг монстр і вбив його. А ще раніше він убив одного з тих двох, які з машини. Там їх двоє було - мужик і тітка, отож, убили мужика. Фактично, відірвали нахуй голову. А кровищею саме залило єдину симпатичну дівку, яка була в барі. Це взагалі було смішно до уссачки - всі репетують, мужик без голови мляво так трепихається, монстр ричить, а тітка вся в крові, червона така - теж очі витріщила й репетує, їй типу страшно.

І далі триває оповідання все в тому ж веселому дусі. Ні, насправді веселому, тому що фільм - він же не просто жахи, а ще й комедія, типу «Живої мертвечини» в перекладі Гоблина, звичайно. Ось і тут теж сміху завалися за ходом дії. Наприклад, як наші герої, після довгої праці ухитрилися відрубати хуй головному монстрові, щоб він не трахкався з монстрихою і не плодив дитинок. А потім вони цей хуй стусанами ганяли по всьому барі, а він сковзав і виривався. А як монстри трахкалися? А як монстри жерли? А після цього вони ще спали, монстри. Тобто фактично вели звичайне життя середніх американців.

А справжні американці, які сиділи в барі, на всю цю справу дивилися крізь пальці. Тобто в буквальному сенсі крізь - їм там було дуже страшно дивитися. Плюс до цього відрізані ноги й вирвані очні яблука, і личинки, які копошаться в очницях, теж піддали пару до загальної невимушеної атмосфери.

І все це подається так дуже нонстопно, і тому відразу не розібрати, це стьоб або реальні жахи, або це просто американці такі йобнуті? Я вважаю тут все зрозуміло, всі ці три висновки правильні. І ще, з огляду на той факт, що продюсери фільму, це Бен Аффлек, Метт Деймон і Вес Крейвен, якого представляти взагалі нікому не потрібно, все стає прозоро ясно - це жахнутий стьоб від єбанутих американців. Дивитися мені було дуже весело.

І ще радує те, що немає ніяких пояснень про жахливі експерименти з мутантами або злими прибульцями з далеких зірок, які прийшли, щоб схавати наш мозок. Тамтешні монстри дуже тупі, їм взагалі ні хера не потрібно, крім як... ну я вже писав про це. А сценарист фільму (їх тут навіть два) теж, я думаю, монстри, тому що тільки ось такий тупий і веселий сценарій і змогли народити. До речі, процес пологів у фільмі теж показаний, і класно!

Ну й накінці я приберіг мессагу про тьолок-акторок. Тьолки мені сподобалися, причому всі, що там були, особливо одна, котру облили кровищею і яка потім всіх кинула. Але й інші теж всі нічого так, цілком нормальні.

От такий от фільм. Між іншим, він 2005 року. І однаково гарний, хоч і старий. Для оптимістів спеціально натякну - там все закінчилося добре. Хоча й не для всіх, ги :)

Коротше кажучи, що б ви тут про мене не казали, а рецензії в мене бомбові, і фільми, на які пишуться рецензії, теж. Тому перші потрібно читати, а другі дивитися! І багато!

PS від відділу цензури: Перед розміщенням даної рецензії, з неї, на прохання громадськості, була вилучена більша частина нецензурної лексики, а також гомофобні й антифеміністичні заклики, так само як і висловлення, дискредитуючі окремі расові, соціальні, національні, професійні групи, Леніна, Сталіна, Мохаммеда Алі, Джорджа Буша, Памелу Андерсон і Влада Топалова із групи SMASH.