Новини про фільм (2000)

4 травня 2019,  22:39 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

До акторського складу нового супергеройського серіалу каналу The CW «Бетвумен» приєдналися актори Дюгрей Скотт, Рейчел Скарстен та Меган Тенді.

Читати далі...
13 лютого 2006,  08:00 | Рецензії | Автор: brabus

Задивився фільму Mission Impossible 2 з, як у процесі перегляду виявилося, мега-дядьком Томом Крузом. Чому "як виявилося"? Так просто всі фільми, які я з ним дивився, укоренили в мені твердий стереотип, що Том Круз - це аналог Ричарда Гіра - тобто на супермена аж ніяк не тягне. У нього набагато краще виходить пускати бісиків й виляти дупою, чим з розпачливою гримасою розмахувати "Дезерт іглом" в одній руці, і авоською із гранатами в іншій. Навіть фільм "Війна світів" не зміг зруйнувати моїх упереджень. От такий от весь із себе упереджений я почав дивитися фільму.

Основна ідея фільму така: у далекій Австралії злі вчені дядьки винайшли вірус за назвою "Химера" (для довідки: "химера - чудовисько з головою лева й хвостом змії, що лякав древній світ"). Заразившись цим вірусом умирав годин через 30, при цьому знаходячи, м'яко кажучи, нетоварний вид. Також, існував антивірус - дуже рідка й дорога хрінь. Настільки дорога, що її вартість можна зрівняти лише з її рідкістю. І от, у головного лиходія, що володів вірусом і антивірусом, зародився підступний план - заразити чесний народ, і зрубати неміряно бабла на продажі рятівних ліків. Але, як виявилися, його плани йдуть всупереч із планами секретного агента Тома Круза. Том, і його браві помічники - темношкіра діваха (її агент Круз оприбуткував ще на початку фільму. Кого цікавить у фільмі тільки цей момент - відмотуйте на 21-у хвилину), здоровенного негра зі своїм ноутбуком (як і годиться для мега фільмів - операційка на комп'ютері встановлена екзотична, мені досі не знайома), і білий чувак у дурній шапці.

Поки лиходій намагається заробити собі на хліб з маслом, Секретний агент усіх часів і народів і компанія всіма силами, не жалуючи куль, намагаються дізнатися про вірус. Маючи у своєму арсеналі вертоліт, і туеву хучу блискучих девайсов на всі випадки життя, вони добираються до "Химери", і намагаються її знищити. Як і годиться, не знищеною залишається остання пробірка, і щоб не отримав її лиходій, вона інтегрується в темношкіру деваху тим самим заражаючи її. Деваха відразу попадає в пазуристі лабети плохишей, які розраховують видоїти коштовний інгредієнт із її організму. А в Тома Круза тепер є годин 20 щоб урятувати свою "шоколадку", і остаточно знищити вірус. Чим він, власно, і займається останні 20 хвилин фільму. Отут вам і перегони на мотоциклах, і вибухи машин, кулачне мочилово, що чергується із хрускотами згорнутих ший, і стрелянина... Фільму я дивився уткнувшись носом в екран - аж дуже хотів побачити дублера славного актора Тома Круза... на жаль, не вдалося - уміють у Голівуді знімати

І все-таки в мене з'явилося кілька технічних питань у процесі перегляду:

- скільки потрібно всадити куль у мотоцикл/машину, щоб він перестав бути засобом пересування?

- куди вилітає куля, після влучення в скло? Судячи з фільму, вона відразу випаровується, замість того, щоб по прямій пройшовши пробити друге скло, або того, хто за склом.

- скільки потрібно раз одержати ногою в голову, щоб забути чого хотів?

- для чого робити сальто, перед ударом ногою?

- на що сподівалися перекладачі, по закінченні своєї роботи? Англійська доріжка голосніше російської... нісенітниця виходить, шматки діалогів доводиться додумувати.

Ну зате товариш Круз у фільмі вийшов знатно... навіть трошки неначебто біцепсами обростив... У загальному не підкачав, молодець.

А в цілому, фільма відповідає жанру, а до цього жанру чіплятися не можна- тому що він споконвічно має на увазі відсутність логіки й здорового глузду. Але, тому що все-таки, ми бачили фільми й краще - то вердикт: фігня для школярів.