Сади у живопису: від Моне до Матісса (2016)Painting the Modern Garden: Monet to Matisse

Сади у живопису: від Моне до Матісса

Клод Моне був одним з найвідоміших садівників у світовому мистецтві і, як наслідок, найважливіша фігура в історії живопису, присвяченому саме садам. Але він був далеко не самотній в своєму захопленні - гідний об'єкт для своїх художніх робіт бачили й такі майстри, як Ван Гог, Боннар, Сарджент і Матісс. Роботи цих великих, а також багатьох інших художників представлені в новій тематичній виставці, яка була організована Клівлендськийм музеєм мистецтва спільно з Королівською академією у Лондоні.

Не пропускаючи жодної деталі, від декорування стін виставки до самих садів художників, таких, як сад Клода Моне в Живерні або сад Еміля Нольде в Зеебюлле, фільм вирушає у чарівну подорож, щоб з’ясувати, як сад і можливості його видозміни надали Моне і його сучасникам простір для вивчення абстрактного кольору, декоративного дизайну, експресивних мотивів та утопічних ідей.

Під керівництвом кураторів, художників і пристрасних садівників ця подорож крізь колекцію імпресіоністського, пост-імпресіоністського і авангардного мистецтва першої половини ХХ століття розповість про еволюцію сучасного саду в популярній культурі і причини незгасаючої цікавості публіки до нього.

50%
0
50%
0

Жанр: документальний
Тривалість: 1 г. 33 хв.
Світова прем'єра: 12 квітня 2016

Зображення фільма

Обговорення на форумі

На даний момент на форумі немає обговорень «Сади у живопису: від Моне до Матісса». але ви можете створити свою тему на форумі

Написати відгук про фільм «Сади у живопису: від Моне до Матісса»

Написати коментар...
Написати коментар...

Сади у живопису: від Моне до Матісса, фільм 2016
Прем'єра 12.04.2016
Жанри: документальний