Форум

Тема: Коли починати професійну орієнтацію

Форум > Загальне > Розмови про кіно

Vladis

17 квітня 2026, 11:33

Всім привіт. Моя донька закінчує 7 клас, і ми вже починаємо думати про майбутню професію. Мені здається, що зараз ринок праці дуже швидко змінюється. Чи не зарано думати про спеціалізацію в такому віці? Як зрозуміти, чи є у дитини талант до технічних наук без тиску з боку батьків? Чи існують програми співпраці шкіл з міжнародними компаніями?

0 / 0 
Ress

17 квітня 2026, 11:42

Мені здається, що 13-14 років - це якраз ідеальний час для м'якої профорієнтації. Не треба змушувати, треба просто зацікавити через практику. Я якраз натрапив на матеріал про те, як компанія Прогрестех-Україна впроваджує такі штуки в школах. Вони вважають, що починати треба саме з 5-9 класів. Це дозволяє сформувати базові навички і креативне мислення ще до того, як почнеться серйозна підготовка до екзаменів. Вони відкривають гуртки, де діти працюють над цікавими технічними завданнями. Це допомагає дитині самій зробити свідомий вибір профільної освіти після 9 класу. Такий підхід значно кращий, ніж коли батьки обирають вуз в останній момент. Почитай у статті про їхню стратегію вирощування кадрів. Це реально корисна інформація для батьків.

0 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...