«Сьоґун»: звідки ви знаєте Хіроюкі Санаду, виконавця головної ролі у хітовому серіалі від Hulu

9 квітня 2024,  17:42 | Статті | Автор: Олена Стрельбицька

Головного героя історичного міні-серіалу «Сьоґун» («Shōgun») втілює відомий японський актор Хіроюкі Санада, який має вражаючу фільмографію. Давайте пригадаємо, в яких фільмах і серіалах ми бачили його раніше.

Однією з найвідоміших ролей Санади є роль лиходія Шінгена Яшіди у супергеройському екшені «Росомаха» за участю Г'ю Джекмана, що вийшов у 2013 році. Події стрічки розгортаються в Японії, і там його персонаж бився з самим Росомахою.

Проте це була не єдина подорож актора до супергеройського світу Marvel. Він також зіграв епізодичну роль у блокбастері «Месники: Завершення», втіливши одного з членів мафії якудза, на яких полював Ронін (Джеремі Реннер).

Також Санада втілив головного антагоніста у комедійному бойовику «Година пік 3», де йому протистояли відважні герої Джекі Чана та Кріса Такера.

У 2003 році актор знявся у військовій драмі Едварда Цвіка «Останній самурай» з Томом Крузом і Кеном Ватанабе, що отримала 4 номінації на премію «Оскар».

Санада рідко отримує головні ролі у голлівудських стрічках, проте виключенням став пригодницький екшен «Мортал Комбат» 2021 року, де він втілив Скорпіона.

Після цього його можна було побачити у скромніших ролях в пригодницьких фільмах «Армія мерців» Зака Снайдера та «Швидкісний поїзд» Девіда Літча.

А минулого року Санада виконав яскраву роль у гостросюжетному бойовику Чада Стахелськи «Джон Уік 4», де головного героя грає Кіану Рівз.

Раніше актор вже працював з Рівзом. Вони зіграли разом у стрічці «47 Ронін», сюжет якої розповідає про самураїв, що присягнулися помститися за свого господаря.

Якщо ж говорити про серіали, то Санада знімався в таких хітових американських серіалах, як «Загублені» та «Світ Дикого Заходу», тож історична драма «Сьоґун» — його далеко не перший серіальний досвід.

А яка ваша улюблена роль Санади? Пишить у коментарях.

424 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: