Новини про фільм (2015)

22 липня 2022,  14:00 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

На честь виходу в кінотеатри супергеройського екшену «Тор: Любов і грім», де Кріс Гемсворт повертається в образі бога грому Тора, ми вирішили згадати п'ятірку найцікавіших фільмів з його участю, які вражають не менше, аніж блокбастери від Marvel Studios з їхніми спецефектами.

Читати далі...
4 грудня 2015,  23:26 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

В 1819 році з пристані американського острова Нантакет вийшло у своє фатальне плавання китобійне судно «Ессекс». Очікувалося, що через місяці воно повернеться з повними трюмами ворвані, що використовувалося у той час в якості палива і необхідної для освітлення, але цьому не судилося збутися. Ті, хто вцілів з команди після довгих поневірянь по морю, розповідали історію про величезного білого кита, з яким там зіткнулися. З часом ці розповіді дійшли до письменника Германа Мелвілла, і він захотів дізнатися про це детальніше, щоб створити свій монументальний роман про диво-кита, назвавши його «Мобі Дік»...

Замість того, щоб знімати чергову екранізацію «Мобі Діка», режисер Рон Ховард заходить цій історії в тил, представляючи нам драматичну кінокартину про події, які надихали Мелвілла при написанні своєї видатної роботи.

В море ми вирушаємо в компанії бувалого китобоя Оуена Чейза, який давно прагне стати капітаном, але змушений ступити на борт «Ессекса» лише в якості першого помічника, поступаючись недосвідченому вихідцю з багатої китобійної династії. Напружені відносини між двома такими важливими на кораблі людьми не обіцяють нічого доброго, особливо, коли вони постійно намагаються довести свою важливість і правоту перед іншим. Раптово на горизонті з'являється величезний кит, який так і манить вгамувати їх гординю і довести свою перевагу. Але зустріч з таким несхожим на інших китів звіром сам на сам не могла обернуться нічим хорошим.

Другий раз Ховард знімає в своєму кіно Кріса Хемсворта, і другий раз потрапляє з таким вибором точно в ціль. Це, звичайно, не «Гонка», але їм знову вдалося разом створити щось вражаюче і торкаюче різні душевні струни. Схоже, можна заявити про народження нового режисерсько-акторського тандему, чию наступну спільну роботу я, та і напевно ще багато, з цікавістю подивилися б.

Другу за значимістю роль після Хемсворта, юнги Тома, виконує в морській драмі Том Холленд. У цього актора поки ще мало ролей, тому дуже важливо подивитися, на що він здатний – а здатний він на вражаюче багато, примушуючи співпереживати в ключові моменти фільму – напередодні його появи на великому екрані в образі самої Людини-павука. Що ж, удачі, хлопець. Ти впораєшся.

Самого Мелвілла на екрані втілив Бен Вішоу, і роль цього письменника разом з такою бородою йому дуже йде. Дізнається цю історію він з вуст Брендана Глісона, що показав нам змученої примарами минулого людини, на серце якої пережите лягло важкою ношею. Драма розігрується не тільки далеко в морі, але і в цій кімнаті, заставленій моделями кораблів. В очах старого Томаса видніються біль і муки совісті, які накопичувалися все його життя після того нещасливого плавання на «Ессексі». І його визнання, такі необхідні як письменнику, так і самому китобою, виявляються не просто видовищним одкровенням, а справжньою сповіддю.

Хочеться відзначити гру Кілліана Мерфі, який втілив кращого друга Оуена. Йому рідко останнім часом випадають головні ролі, ось і тут він грає другорядного персонажа, але Мерфі зробив все, аби запам'ятатися кожною своєю сценою. Нехай про цього персонажа ми знаємо дуже мало, але його боротьба із залежністю від алкоголю розкриває, що перед нами дуже стійка людина, здатна кинути виклик своїм внутрішнім демонам. Капітаном «Ессекса» став Бенджамін Уокер, але його самовпевнений персонаж, який толком не знає, що робить, особливих почуттів не викликає. Хоча для контрасту з Чейзом він цілком годиться. А Френк Діллейн, який виконував роль юного Волдеморта в «Гаррі Поттері і Напівкровному принці», показує в даному фільмі, що йому впору грати суперечливих персонажів.

В своєму «У серці моря» Ховард грамотно поєднує екшен, всі ці катастрофічні події в морі, разом з численними людськими драмами. Опинившись перед лицем смерті, зустрівшись віч-на-віч з караючою десницею, якою символічно стає величний кит, китобої розуміють це, і прагнення вижити за будь-яку ціну для багатьох з них стає свідомим вибором, тільки вони ще не припускають, як з цим вибором будуть жити далі. Один з візуально підкорюючих фільмів року, що змушує задуматися про те, на що здатні люди заради виживання. А той самий білий кит – справді щось приголомшливе.

Величезний кит може знаменувати для китобоя не тільки хороший улов, але і справжню катастрофу. Адже у самому серці моря він – владика, а люди – не більше, ніж крихітні піщинки на безкрайній водній гладі.

4 грудня 2015,  11:39 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Звезда морского экшена «В сердце моря» Крис Хемсворт поделился фотографией со съемок, демонстрирующей, насколько сильно ему пришлось похудеть ради роли китобоя Оуэна Чейза.

Читати далі...
30 листопада 2015,  11:43 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Події розгортаються на кораблі «Ессекс», який зазнав значних пошкоджень після нападу кашалота. Протягом наступних трьох місяців на команду чекають великі випробування: запаси їжі та води закінчуються, моряки збилися з курсу, а навколо тільки вода.

Сценарій засновано за мотивами роману Натаніеля Філбріка про реальну трагічну історію китобійного судна «Ессекс», коли взимку 1820 року з ним трапилось те, у що ніхто не міг повірити – з майже людською жагою помсти за нанесення рани судно було атаковано величезним китом, і екіпаж кілька місяців змушений був виживати на межі людських можливостей.

Потерпаючи від штормів, голоду, паніки і відчаю, дорослі чоловіки поступаються своїми найглибшими переконаннями і життєвими цінностями, у той час, як їхнього капітана хвилює лише пошук шляху, а його помічника – тільки бажання вбити кита.

Історія «Ессекса» колись надихнула Германа Мелвіла на написання сценарію до відомого фільму «Мобі Дік», але то була лише половина розповіді. Фільм «У серці моря» розкриває наслідки катастрофи, показує, який неймовірний вибір може зробити людина заради того, щоб вижити.

В кінотеатрах України і РФ з 3 грудня.

23 листопада 2015,  12:28 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Кинокомпания Warner Bros. представила несколько десятков новых кадров из грядущего фантастического экшена Рона Ховарда «В сердце моря». Они показывают приключения Криса Хемсворта, который рассказал о потере веса ради новой роли, и его команды на море, а также раскрывают новых персонажей.

Читати далі...
10 листопада 2015,  19:21 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Зустрічайте третій український трейлер до фільму «У серці моря», який виходить в кінотеатрах України з 3 грудня. А також з'явився четвертий російський трейлер.

Події розгортаються на кораблі «Ессекс», який зазнав значних пошкоджень після нападу кашалота. Протягом наступних трьох місяців на команду чекають великі випробування: запаси їжі та води закінчуються, моряки збилися з курсу, а навколо тільки вода.

Читати далі...
5 березня 2015,  18:15 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Презентуємо другий дубльований трейлер до фільму «В серці моря»!

У 1819 році американський корабель «Ессекс» з командою з двох десятків чоловік на борту вирушив з порту в штаті Массачусетс на китобійний промисел. Восени 1820-го успішне протягом півтора років полювання було перервано атакою гігантського кашалота на судно, в результаті чого морякам довелося пересісти в шлюпки. Протягом трьох з гаком місяців вони боролися за виживання посеред океану...

У кінотеатрах України з 10 грудня.

13 січня 2015,  03:21 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

У 1819 році американський корабель «Ессекс» з командою з двох десятків людей на борту вирушив з порту в штаті Массачусетс на китобійний промисел. Восени 1820-го успішна впродовж півтора років охота була перервана атакою гігантського кашалота на судно, в результаті чого морякам довелося пересісти в шлюпки. Протягом трьох з гаком місяців вони боролися за виживання посеред океану, проте зрештою голод, канібалізм і спрага сгубили більшу частину команди, а порятунку вдалося дочекатися всього декільком китобоям, в тому числі капітану «Ессекса».

У кінотеатрах України і Росії з 12 березня.

26 жовтня 2014,  03:31 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

У 1819 році американський корабель «Ессекс» з командою з двох десятків людей на борту відправився з порту в штаті Массачусетс на китобійний промисел. Восени 1820-го успішна впродовж півтора року охота була перервана атакою гігантського кашалота на судно, в результаті чого морякам довелося пересісти в шлюпки. Протягом трьох з гаком місяців вони боролися за виживання посеред океану, проте зрештою голод, канібалізм і спрага сгубили більшу частину команди, а порятунку вдалося дочекатися всього декільком китобоям, в тому числі капітану «Ессекса».

В головних ролях: Кілліан Мерфі, Кріс Хемсворт, Бен Уішоу та інші. 

В кінотеатрах України і Росії з 12 березня 2015 року.