В. Сильвестров (2020)

30 вересня  відбудеться спеціальний показ фільму за участі режисера Сергія Буковського, оператора Сергія Михальчука та звукорежисера Ігоря Барби.

Показ буде присвячено 85-му дню народження Валентина Сильвестрова.

 

Документальний фільм Сергія Буковського про Валентина Сильвестрова, чи не найвідомішого українського композитора у світі. Режисер стрічки винаходить особливу триактну кіномову, що створює потужний ефект присутності з композитором тут-і-зараз. Глядачі спостерігають за Сильвестровим на репетиціях, де він як справжній перфекціоніст невтомно шукає ідеального звучання, а в особистій бесіді з Буковським розмірковує про свої мистецькі пошуки крізь роки. Усе це – на тлі холодних, депресивних, занедбаних, але таких рідних композитору пейзажів Києва, крізь які музика проривається, наче рослини з-під асфальту.

 

 

Валентин Сильвестров – найяскравіший представник сучасної композиторської школи, лауреат Шевченківської премії та автор 9 симфоній. У фільмі Сергій Буковський торкається кількох періодів у творчості композитора: співіснування з радянським режимом, який відкидав свободу думки та творчий індивідуалізм; захоплення Сильвестрова постмодернізмом та власні стильові пошуки у глибокій та медитативно-споглядальній «метамузиці», і бажання відрефлексувати історичні події останнього десятиліття. Через повномасштабне вторгнення Росії 84-річний Сильвестров з власного досвіду знає, як це бути біженцем, а його твори виконують у філармоніях по всьому світу у знак підтримки України.

50%
0
50%
0

Жанр: документальный
Продолжительность: 2 ч. 23 мин.
Страна: Украина
Мировая премьера: 21 марта 2020

Создатели

Режиссер:

Изображения фильма

Обсуждения на форуме

На данный момент на форуме нет обсуждений «В. Сильвестров». но вы можете создать свою тему на форуме

Написать отзыв о фильме «В. Сильвестров»

Написать комментарий...
Написать комментарий...

В. Сильвестров, фильм 2020
Премьера 21.03.2020
Жанры: документальный
Украина