Новини, в яких згадується Леся Українка

25 лютого 2021,  18:30 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Через три з половиною роки після виходу першого тизера очікуваного українського мультфільму «Мавка: Лісова пісня» ми нарешті можемо побачити його приголомшливий трейлер, від краси якого просто захоплює дух.

Читати далі...
11 січня 2020,  19:52 | Кастінг

Новий тизер очікуваного українського мультфільму «Мавка: Лісова пісня» представляє приму Національної опери України і народну артистку Катерину Кухар у чарівному образі лісової Мавки.

Творці фентезійного мультфільму «Мавка», заснованого на легендарному творі Лесі Українки та українському фольклорі, запросили відому приму-балерину взяти участь у створенні його головної героїні — лісової берегині Мавки. Кухар зніметься у відеореференсах, які зафіксують граціозні рухи балерини, а після будуть перенесені за допомогою комп'ютерної графіки на Мавку.

Прем'єра мультфільму «Мавка: Лісова пісня» переїхала на 2021 рік, так що запасаємося терпінням і поки милуємося неймовірним концепт-артом.

25 лютого 2019,  21:13 | Оновлення

25 лютого, до дня народження Лесі Українки приурочений вихід першого тізера біографічного фільму про поетесу «Леся Українка. Узлісся».

У центрі сюжету – події 1901 року, коли поетеса поїхала у Мінськ доглядати за своїм важкохворим коханим Сергієм Мержинським. У той час Леся Українка працювала над поемою «Одержима».

Режисером фільму стала Нана Джанелідзе. Головну роль виконала актриса Дарина Полуніна. Саундтреком до фільму стала композиція «Арка» співачки Onuka.

Дата виходу фільму «Леся Українка. Узлісся» в український прокат поки невідома, стежте за новинами на Kinofilms.uа.